Aktywne Wpisy
Szukam nowego serialu. Wy podajecie tytuł, ja jeden z nich wybieram i lecę z tematem.
Te z gwiazdką to takie, które w pewnym momencie skończyłem śledzić.
PS. Jeszcze trochę i dobijam do 100 pozycji XD
Zaliczone:
1. V
2. FlashForward
3. TerraNova
4. Monk
5. Person of Interest
6. Fringe
7. Kompania Braci
8. Black Mirror
9. The Wire
10. Dr House
11. Dexter
12. Suits
13. Friends
14. Mr. Robot*
15.
Te z gwiazdką to takie, które w pewnym momencie skończyłem śledzić.
PS. Jeszcze trochę i dobijam do 100 pozycji XD
Zaliczone:
1. V
2. FlashForward
3. TerraNova
4. Monk
5. Person of Interest
6. Fringe
7. Kompania Braci
8. Black Mirror
9. The Wire
10. Dr House
11. Dexter
12. Suits
13. Friends
14. Mr. Robot*
15.
Poznałem fajny #rozowypasek który twierdzi że mogłaby wejść w poważny związek, ale najpierw musi mnie poznać, zaprzyjaźnić się i w ogóle. Co prawda jest chętna, bo uważa że jestem okey. Aczkolwiek to w dłuższej perspektywie czasu.
Nie ma parcia na ładowanie się teraz w związki, bo od spędzania czasu ma ekipę koleżanek, a od seksu FBW z jakimś gościem.
Pytanie do eksperta
Angażować się?
#logikarozowychpaskow
#zwiazki
Nie ma parcia na ładowanie się teraz w związki, bo od spędzania czasu ma ekipę koleżanek, a od seksu FBW z jakimś gościem.
Pytanie do eksperta
Angażować się?
#logikarozowychpaskow
#zwiazki
Angażować się?
- Tak 16.7% (96)
- Nie 83.3% (480)
#katowice #chorzow #sosnowiec #gliwice #zabrze #bielskobiala
- duzo pracy.
- masa wielkich miast w jednym miejscu, komunikacja miedzy nimi nie zajmuje zazwyczaj wiecej jak 20min.
- pelno rozrywek, kin, aquaparków, restauracji etc. etc. (jakiekolwiek hobby znajdzie swój "klub").
- pelno centrów handlowych.
- o wiele taniej niz zycie w innych wielkich miastach, gdzie placisz dodatkowo kupe kasy tylko za to, ze wokól nie ma innych miast i to jest tym "jedynym" (kraków, poznan, wawa
Sam parę lat lemu, kiedy zorientowałem się ile kosztują nieruchomości na Śląsku w porównaniu do innych ośrodków miejskich nie mogłem zrozumieć gdzie jest haczyk.
Teraz tu mieszkam i nadal nie wiem. Jest wszystko co w 2x droższych miejscach, komunikacja i dostępność pracy chyba powyżej przeciętnej. Trochę tylko straszą niektóre poprzemysłowe osiedla.
Śląsk potrzebuje nowych ludzi i dalszego rozwoju.
Krakow, wroclaw czy gdansk juz miały swoje szanse, czas dać innym miejscom impuls do rozwoju.
@EdgyCaesar97: katowice moglyby spokojnie wygladać rownie dobrze co wrocek, ale te remonty cos wolno idą. Warszawska, mickiewicza juz dawno temu powinny byc wyremontowane. Może by rozszerzyc strefe deptakow na poludniowa strone kato? Np. Na wojewodzką, ktora jest w bezposrednim sąsiedztwie z mariacką.
A jesli jednak autem to w dowolnym miejscu wzdłuż dtś/A4/s86 lub DK79 na wschod od centrum.
Tylko nie zamieszkuj na południe od A4 bo stamtad jest troche slaby dojazd, w sensie duze korki. Ewentualnie wzdłuż linii tramwajowej biegnacej na południe,
Zabrze, Tychy, Bielsko, Rybnik, Bytom, Ruda juz troche gorzej.. (nie wygladaja az tak ladnie i bardzo czesto ludzie z tych miast i tak jada do tych dwóch powyzej "bo sklepy lepsze" etc.)
Ale te pierwsze dwa to na spokojnie fajne miejsca do zycia.
Chyba, ze np. bardzo chcesz miec samochód i nie przeszkadza ci jechac 20min w linii prostej do wielkiego miasta, to wybierz sobie
Nie wiem czemu zniechecasz do rudy slaskiej czy bytomia, skoro wiadomo ze wszystkie miasta tutaj traktuje sie jako sypialnie/dzielnice katowic.
To jest tylko kwestia tego ile chce wydac hajsu na mieszkanie i jak daleko chce miec do centrum kato
Sensowne w mojej ocenie jest celowanie wynajmu/zakupu mieszkania gdzieś blisko linii tramwajowej do której wsiądziesz niedaleko domu, a wysiądziesz blisko pracy.
@EdgyCaesar97: niekoniecznie musi to byc podobne 1 do 1. Nie zmienia to faktu że miasta ościenne bez problemu mozna traktowac jako sypialnie. Ruda śląska na wschód jest tak samo oddalona od centrum kato co najbardziej wysuniety na
Przenieśliśmy się z powodu pracy i naprawdę polecam.