Aktywne Wpisy
thorgoth +263
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +6
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
#ukraina #wojna #rosja
Piękne ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ciekawe co się stanie 24 sierpnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Bo jak to, my ich chcemy wyzwolić od nazistów a oni wysadzają naszych w powietrze"
Żenada.
@Rotczajld: popieram, ale obawiam się, że komentarz zaraz Ci zleci, bo ośmieliłeś się napisać dosadnie to co każdy inteligentny człowiek wie.
Co do propagandy, tutaj jest ciekawy dylemat, bo jak wprost oskarżą Ukrainę to pokażą że są słabi. No bo jak to, taki kraj jak Ukraina może w samym centrum Moskwy eliminować tak ważne cele?
Zaminowują nawet elektrownie jądrową.
Co mogą robić jeszcze bardziej? Bardziej strzelać do cywilów, głębiej ich zakopywać? Oni przekroczyli wszelkie granice a to czego jeszcze nie zrobili, to nie z miłosierdzia do Ukraińców tylko z obawy przed reakcją całego świata.