Wpis z mikrobloga

@jbc_wszystko ja p------e jaki stek bzdur, przekłamań i półprawd

A za to kłamstwo że kościół polski nie potępił wprost agresji na Ukrainę to ci się powinno hahrac w gębę gebelsowcu
  • Odpowiedz
@marcelus: aha - i w którym miejscu tego co wkleiłeś jest potępienie wojny przez papieża Franciszka, głowę kościoła katolickiego na świecie?
Nawet czytać nie potrafisz, ale podważać 1000 lat zbrodni katolickich nad narodem polskim to ad hoc.
  • Odpowiedz
@jbc_wszystko: przyjacielu, zrób proszę jakiś autorski tag. Raz przeczytałem i mi wystarczy. Nie muszę tego oglądać codziennie. Miejmy trochę kultury, inaczej idee które próbujesz przekazywać ze względu na twoją postawę robią się odpychające, mimo, że mogą być słuszne.
  • Odpowiedz
mam wydrukowane i napiedralam po wszystkich przystankach

@noadam: nie całą tę ścianę tekstu, ale pojedyncze podpunkty możnaby przyklejać jako wlepki w różnych miejscach publicznych. Wtedy na Wykopie i w Wiadomościach mówili by o ataku lewactwa na fundamenty polskości.
  • Odpowiedz
@marcelus: cherry picking pisze o tym koleś który na kilkadziesiąt punktów przyczepił się do jednego i jednym tym punktem stara się obalić całą resztę :D Brawo - hipokryzja - to drugie imię każdego katola.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jbc_wszystko:

PS. Katolicyzm nie ma monopolu na chrześcijaństwo, a jak ktoś rzeczywiście przeczytał Biblię i nauki Chrystusa mu są bliskie to nie może być Katolikiem, bo te dwie rzeczy stoją do siebie w sprzeczności.

Uważam, że część toksycznych zachowań nie wynika z błędnego rozumienia Bibli. Pojęcie depozytu wiary który KK ma dzielnie strzec i wiernie wyjaśnia w zasadzie daje Katolikom monopol na chrześcijaństwo pozostali to heretycy i schizmatycy.

Warto też
  • Odpowiedz
@jbc_wszystko: Napisałem to wczoraj pod wpisem który został usunięty. Napiszę jeszcze raz: Zawszę jak widzę Twoje wpisy to z automatu daję plusik dla zwiększenia zasięgu. Fajnie byłoby dostawać jakieś powiadomienie - pomyśl proszę o tagu albo o wołaniu do wpisów.
  • Odpowiedz