Zaledwie 3 dni mnie w mieszkaniu nie było i po powrocie okazało się, że mam dzikich lokatorów (╯°□°)╯︵┻━┻ Dostały wybór albo dokładają się do czynszu, albo zamawiam Mospilan. Jak na razie żadnego przelewu ani gotówki nie dostałem, więc...
Z fasolki szparagowej zmywam czarną mszyce co trzeci dzień, wiem to nie prysznic, mszyce na ziemi lądują i wracają ale fasolka żyje i wyladuje niedługo w garnku. (。◕‿‿◕。)
@gobi12: Jasne a zawsze coś spadnie na ziemię, wlezie i rozmnoży się ponownie. Jak ktoś ma masę czasu to może i co dwa dni się w to bawić, ja wolę wytruć, niech zdychają w męczarniach ( ͡°͜ʖ͡°)
@Dzienpachniejakpoczatek: Na tej roślinie nie ma żadnych zawiązanych owoców. Etap kwiatków, więc zanim zawiążą się owoce, zanim dojrzeją to już ślad po mospilanie nie zostanie ;)
@Dzienpachniejakpoczatek: Na jadalnych używam tych eko na bazie oleju, dają radę, ale te krzaki i tak we wrześniu trafią na kompost. Do ozdobnych się nie pierdzielę w zabawę.
Dostały wybór albo dokładają się do czynszu, albo zamawiam Mospilan. Jak na razie żadnego przelewu ani gotówki nie dostałem, więc...
#chilizgobim
---
https://www.instagram.com/chili_z_gobim/
https://www.facebook.com/Chili-z-Gobim-102848334580501
---
#chili #chilihead #papryka #papryczki #ogrod #ogrodnictwo #warzywa #hobby #zainteresowania #domowyogrod #uprawa #uprawiajzwykopem #rosliny #botanika #rolnictwo #ostresosy #uprawiajzwykopem #owady #mszyce #szkodniki
źródło: comment_1660581900vCWU5i3hNTs2dge9n3cDM0.jpg
Pobierzźródło: comment_1660581986P47CEcxWNuMx0lye2uS0g4.jpg
Pobierzźródło: comment_1660581998gwson0kTBcw9hE2pKyO78r.jpg
PobierzA tam mospilan od razu, prysznic nie pomoże?
Z fasolki szparagowej zmywam czarną mszyce co trzeci dzień, wiem to nie prysznic, mszyce na ziemi lądują i wracają ale fasolka żyje i wyladuje niedługo w garnku. (。◕‿‿◕。)
Domowych mało mam ale idę w pożyteczne robaczki. Nawet na ogródku. Z mszycą to akurat logistyczny problem z larwami biedronek czy wzystkożerkiem.
@Dzienpachniejakpoczatek: Prysznicem wszystkie kwiatki zbiję.
@chilon: Zadziała jeżeli po prysznicu się jeszcze ręcznie doczyści każdy liść.
Mospilan ma 14 dni karencji. Działa wgłębnie, przy jadalnych przed zbiorem średnio, to już jakiś o krótszej karencji albo zerowej np. olej rydzowy.
Gobi ja nie do Ciebie, masz dużo większą wiedzę ode mnie. Ja tylko o swojej fasolce pisałem.
Szkoda, że nie ma nic eko na Paciornica liliowcowa, bo to leje mospilanem i nie ma wyjścia.