Wpis z mikrobloga

#marsz2012 tak! policja atakowała. Po kominiarkach ich poznali. Jak by chcieli tak zrobić to by sobie inne pobrali a nie wszyscy w oliwkowych. Ta teoria jest tak głupia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariancb: Jakoś muszą rozpoznawać swoich tajniaków.

Co nie znaczy, że wierzę w teorię z prowokacją. Po prostu zawsze na manifestacjach, na których coś może się dziać, aż roi się od tajniaków w tłumie, do wyłapywania agresorów.
  • Odpowiedz
@mariancb:Czemu niby nie? Zresztą już nie raz widziałem ich w tych zielonych kominach i na zdjęciach i na żywo. No chyba, że ci panowie w zielonych kominiarkach, za kordonami policji, to byli chuligani, którzy postanowili odpocząć.

@Strus: Ale nie kupuje, bo kibole mają przeważnie swoje kolory, a na jakieś głębsze działania jak podszywanie się, poza jednostkami są za głupi.

Ogólnie to śmieszą mnie wszyscy, którzy kwestionują istnienie policyjnych
  • Odpowiedz
@Orteus: dobrze okej. Załóżmy że tak było... Jednak nie ma żadnych specjalnych "dowodów" na to. Jest jakiś filmik który wczoraj pojawiał się gdzie tylko mógł jednak analizowałem go i specjalnie nic z niego nie wynika jest zresztą tak słabej jakości....
  • Odpowiedz
@mariancb: Na co nie ma dowodów? Na oliwkowe kominiarki? No chociażby kilka filmów, w których stoją osoby ubrane po cywilnemu w takowych na głowie i wesoło rozmawiają z prewencją. Nie mówiąc już o zdjęciach z wydarzeń i aresztowań przed meczem z Rosją. Co wcale nie świadczy o tym, że istnieli jacyś prowokatorzy i, że ci którzy czymś rzucali i mieli oliwkowe kominiarki to automatycznie te same osoby.

@Strus:
  • Odpowiedz
@mariancb: Byłem tam wczoraj, nie widziałem dymu bo byłem za daleko, później rozmawiała z jakaś kobieta mówiła ze zaczęło się od tego ze nagle z bocznej uliczki wyskoczyło kilkunastu chłopa w oliwkowych kominach takich jakie używają słuzby specjalne z okrzykiem antifa i zaczęło naparzać i w policję i rzucać pod nogi demonstrantów race i petardy. Podobno złapano jednego i ludzie zaczeli go naparzać a ten wyjął legitkę i zaczął krzyczeć
  • Odpowiedz