Wpis z mikrobloga

to jakiś ukrainiec? Bo akcent taki ma

@MrBeast: dla normalnych ludzi to nie ma różnicy a kurfederaci plus inne dzbaniszcza? No cóż, i tak nikt po nich się nie spodziewa, że lubią poszerzać, nomen omen, horyzonty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@taktomojekonto: ale czemu obrażasz XD spytałem tylko czy to ukrainiec, rusek czy białorusin jakiś bo słychać że akcent obcy.
No i niestety ale przeszkadza mi ten akcent w odbiorze materiału. Ciężko się słucha tego zaciągania.
  • Odpowiedz
@MrBeast: obrażanie Ciebie nie było moją intencją, a jeśli tak się poczułeś to cóż... Jeśli ten konkretny akcent przeszkadza jeśli ktoś przekazuje Ci wiedzę, to tylko podkreśla to, że jak się uderzy w stół to nożyce się odezwą XD sorry, jakoś o gościach z Indii którzy mają mocniejszy akcent niż ten typ i tłumaczą techniczne rzeczy jeszcze w obcym dla Polaka języku ( a przecież jest ich dużo i wielu
  • Odpowiedz
@MrBeast: tak, z tego co wiem gość pochodzi z Ukrainy, nauczył się polskiego, choć nawet nie wiem czy miał styczność z Polską. Zna też dobrze na pewno rosyjski i angielski, co pozwala mu na zaawansowany research. Kiedyś obiło mi się o uszy, że na co dzień mieszka we Włoszech.

Dla mnie to jakiś intelektualny fenomen - zarówno pod kątem językowym, jak i czysto naukowym. To jak mocno zagłębia się w
  • Odpowiedz
@MrBeast: ale właściwie czemu? czy niechęć przeszkadza Ci w zdobywaniu wiedzy? nie bez powodu ci ( już skupię się na nich) hindusi są tak popularni. Owszem jest to ciężkie do słuchania, ale jak mam ogarnąć temat A a taki pan Pajeet go spoko tłumaczy w hinglish, to go ogarnę odkładając na bok uprzedzenia. A ten gościu z posta świetnie gada, odrzucanie go z powodu miękkiego "L" jakiego używali przed wojną
  • Odpowiedz
@taktomojekonto: no nie wiem, lubię takie materiały, np Astrofazę kiedyś oglądałem ale po 3 minutach nie mogłem już dalej słuchać XD Co do pajetów, ostatnio MŚ w szachach leciały i szukałem jakiegoś materiału z Indii bo wygrał ich koleś, no ten ich hinglish był tak zabawny ale strasznie męczący. Jak mam do wyboru szkolenie po angielsku i hingielsku to wybieram zawsze angielski
  • Odpowiedz
@MrBeast: przede wszystkim chciałabym Ci podziękować ze w całej konwersacji jesteś przyjemnie miły :) to mega kochana odmiana rozmawiać na wypoku z kimś kulturalnym XD no ja Ci powiem, że rozumiem Twoje podejście, wybacz mi jeszcze raz jeśli poczułeś się wcześniej obrażony, w tym wykopowym środowisku nooo gramy kartami które dostajemy xD
Ja tak mam z angielskim w filmach/serialach czyli: ok rozumiem ale męczy słuchanie w tle, bo tego języka
  • Odpowiedz
obrażanie Ciebie nie było moją intencją, a jeśli tak się poczułeś to cóż... Jeśli ten konkretny akcent przeszkadza jeśli ktoś przekazuje Ci wiedzę, to tylko podkreśla to, że jak się uderzy w stół to nożyce się odezwą XD sorry

@taktomojekonto: Od razu widać, że nie miałeś na celu dosrania koledze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jakoś o gościach z Indii którzy mają mocniejszy akcent niż ten typ i tłumaczą techniczne rzeczy
ZygmnuntIgthorn - >obrażanie Ciebie nie było moją intencją, a jeśli tak się poczułeś ...
  • Odpowiedz
  • 0
@MrBeast tak, sam się wielokrotnie do tego przyznawał. A czy to umniejsza jego wiedzy albo wartości filmów które tworzy? Bo pomijając akcent to bardzo dobrze po polsku mówi
  • Odpowiedz
@cyconiusz: W filmiku na początku wojny raz jeden jedyny chyba o tym powiedział i pokazał nagrania z pracy w wolontariacie chyba w Rzymie i powiedział że tam mieszka na codzień
  • Odpowiedz