Wpis z mikrobloga

@Kanterek: mysle ze na potrzeby polski zaczną myśleć o takich procedurach, bo póki sramy we własne gniazdo wszystko jest ok, ale jak smród już czuć za granicą to idzie to za daleko
  • Odpowiedz
  • 41
@Kanterek ja tam rozumiem tych co pod koniec 1 RP układali się z Niemcami czy austriakami, zdrady zdradami, ale czy oni przypadkiem nie mieli dość tego jebnika w kraju? Xd
  • Odpowiedz
@LMLOGID: Nie ma co się dziwić. Dochodzi do mnie świadomość, że ten kraj nie ma racji bytu w centralnej europie. Powinien być rozbity na mniejsze coś wielkości Niderlandów czy Belgii i każdy z osobna zarządzany.
  • Odpowiedz
Czy jest jakiś mechanizm w Unii Europejskiej, gdzie obywatele danego kraju, mogą żądać interwencji zewnętrznej, gdy w ich kraju naprawdę o----------ą się chore cyrki?

@Kanterek: Jest i cały czas działa.

Dlatego my dostajemy kary i to my nie dostaniemy pieniędzy.

No i na ten mechanizm jest skowyt pisowców, że "Polska jest nasza, suwerenna, nie będzie Unia nam narzucać".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@LMLOGID: Sytuacja bez porównania. Architekci p---------a, który wtedy miał miejsce, to ci sami ludzie, którzy byli odpowiedzialni za dogadywanie się z zaborcami. Ówcześni bogacze mający najwięcej do powiedzenia mieli wystarczająco środków i siły, żeby naprawić system, ale tego nie chcieli.

To tak jakby taki (hipotetycznie, bo jakby żył wtedy to byłby takim Januszem magnatem) Obajtek chciał aneksji Polski przez Niemcy, bo załóżmy PO czy PiS chciałyby ograniczyć jego wpływy, odebrać
  • Odpowiedz
ja tam rozumiem tych co pod koniec 1 RP układali się z Niemcami czy austriakami, zdrady zdradami, ale czy oni przypadkiem nie mieli dość tego jebnika w kraju? Xd

@LMLOGID: Nie. Było jak kolega @Masterpolska94 pisze w pierwszym akapicie swojej wypowiedzi. Dla przykładu Rejtan, który właśnie z magnaterii nie był, się sprzeciwiał.
  • Odpowiedz