Wpis z mikrobloga

  • 2
Tradycji? Dla nich to dokładnie jak świniobicie w Polsce. NIC się z tych zwierzat nie marnuje, wszystko jest wykorzystane. Miliard razy to ekologiczniejsze i pragmatyczne niż sojowe fasolki wymagające litrów diesla, chemii i wody byle je wyhodować, przetwarzać, składować


@Saeglopur Tradycji, bo przecież już nie potrzebują tłuszczu ssaków do przeżycia. Poza tym defliny to naprawdę inteligentne i społecznie rozwiniete zwierzęta, więc mordowanie ich w XXI wieku, przy wiedzy która posiadamy, jest
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomy86: Jeszcze jakby był bimberek i Bracia Figo Fagot to bym jechał ( ͡° ͜ʖ ͡°) jestem prosty chłop ze wsi
  • Odpowiedz
@tomy86: trochę masz racji ale to może mieć niezły aspekt edukacyjny. Dzieci/młodzież całymi wycieczkami szkolnymi powinny jechać na taki spektakl aby naocznie się przekonać skąd się bierze mięsko w sklepie na półce.
  • Odpowiedz
@tomy86: no to jak jesteś ze wsi to dlatego się oburzasz tą nazwą którą powinieneś dobrze znać. Nikt tam nie będzie zapraszał na faktyczne zabijanie świni na rynku xd
  • Odpowiedz
Wytapianie smalcu ze świni nie jest moim największym zainteresowaniem.. ( ͡ ͜ʖ ͡)


@tomy86: O gurba, ale dawno nie jadłem takiego swojskiego smalczyku z cebulką, skwarami i dobrze doprawionego pieprzem... Jedziem tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz