Aktywne Wpisy
mickpl +1596
cytmirka +207
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Jezu jak ja nie nawidzę tego kraju.
Jechałem dziś do brata na budowę, po drodze był remont drogi który skończył się jakoś 3 tygodnie temu.
Znak że niemożna wymijać i jechać więcej niż 30 km/h dalej stoi.
Łapie mnie policja
"Jechał pan 56km/h a tutaj stoi znak że można jechać 30, znak po skończeniu budowy nie został jeszcze ściągnięty, więc stosujemy się do tego oznaczenia. To będzie 4 punkty karne i 400 zł"
Już nie wspominając policji że to zwykłe k.......... co golą frajerów z kasy stając w takim miejscu, gdzie od kiedy pamiętam było 60.
Ja #!$%@?..... a szkoda mi było kupić nową maszynkę to teraz 4 stówy jak psu w dupę.
Ale tego znaku nie powinno tam być i pewnie zaraz zniknie jak zarządcy drogi się przypomni.
A ja dzisiaj im przypomnę o usunięciu tego znaku.
Zresztą jechanie odcinka 2km prostą drogą, 30km na h to przecież od razu widać że głupota.
I tylko
Wsie pod Bochnią(obok Krakowa), bo tam się brat buduje.
@StaraJawka: mi kilka lat temu odpuścili brak dokumentów, jakieś 100m od mieszkania mnie zatrzymali. Braku pasów już nie odpuścili.
No nie zauważyłem bo stali w drodze między polami kukurydzy.
14 lat mam prawki, nie #!$%@? raczej,no ale wiadomo że lekko ponad limity i tylko raz mnie jebnął fotoradar (i raz dzik xD) i nie rozumiem jak dałeś się zmierzyc w takiej sytuacji i przy takiej prędkości.
U mnie jest
Picie pod chmurką - zawsze na czujce, nigdy nie dałem się podejść.
Przechodzenie na czerwonym: jak się rozglądam (żeby mnie samochód nie #!$%@?ął) to jednoczenie widzę, czy psów nie ma, dlatego nie rozumiem słynnego "mandat za przechodzenie na czerwonym na pustej ulicy mi #!$%@?",
80% przypadków to albo pokazywało że jest kontrola a jej nie było.
Albo nie pokazywało wcale kontroli.
@yupitr: ale po tam policja stoi i lapie? Typowe robienie z Polakow smieci, ktorzy musza stosowac sie do idiotycznych przepisow.
Urząd zapomni ściągnąć znak, policja łapie i karze.
Ty zapomnisz coś z US, to się płaszczysz, piszesz czynne żale a i tak cię finalnie wyjebią.
p0lska