Aktywne Wpisy

JaNieGejJaPapiesz +270
ciekawe jaka grupa spoleczna będzie nastepnym wrogiem wykopu
#psiarze
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego psy nie mogą srać do kuwety tak jak koty?
Ogromny plus brak gówna i szczyn na chodnikach ¯\(ツ)/¯
Dla psiarzy to chyba neutralne bo i tak na chacie mają tony bakterii kałowych ale oni to chyba lubią ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego psy nie mogą srać do kuwety tak jak koty?
Ogromny plus brak gówna i szczyn na chodnikach ¯\(ツ)/¯
Dla psiarzy to chyba neutralne bo i tak na chacie mają tony bakterii kałowych ale oni to chyba lubią ( ͡º ͜ʖ͡º)

Wybieramy Program1 Program2 lub Program3, i ten EXE się uruchamia, którego wybierzemy.
Nie programowałem nigdy aplikacji okienkowych.
Pierwsze co mi przychodzi na myśli, to użycie QT Creator. Ale nigdy nie używałem, może są jakieś prostsze metody?
#programowanie #informatyka #pytanie
źródło: comment_16600819468RYd7xjLHgXqiiBKmIqbbJ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@rukh: i jest mega prosty. W 1 pliku to zrobisz.
"Tkinter vs"
.. i tak jakby alternatyw nie było innych jak PyQT do niego ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
https://nsis.sourceforge.io/NSIS_Dialog_Designer
Te instalatory, gdzie klikasz "dalej dalej akceptuj instaluj zakończ".
Ten Dialog Designer byłby wtedy potrzebny gdybyśmy chcieli jakąś własną stronę instalacyjną zrobić. Np. taką gdzie pytamy czy użytkownik zechciałby ustawić Bing jako domyślną wyszukiwarkę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1660085294EuJWVIXXOGVpBqBL80Kla3.jpg
Pobierz@arysto2011: PyQT wydaje się być profesjonalnym narzędziem. Do komercyjnego użytku jednak trzeba wykupić byłoby licencję.
@Poldek0000 Tkinter jest zupełnie darmowy, jest wiele narzędzi do rysowania okienek widzę, nawet nie trzeba znać kodu,
źródło: comment_1660225200SxZgGmFPNZFPr9pppstXrR.jpg
PobierzAle te przyciski są renderowane w staromodny sposób.
W tym Delphi, to zawartość była zapisana jako klasa, i nie dało się ot tak stawiać nowej linii :(
źródło: comment_1660226153fUg8La8ewcmPZRTxDfSZXn.jpg
PobierzOkienka nie muszą wyglądać jak powyżej na screenie. Muszę jeszcze obadać, co oznaczają te różne motywy w Menu.
źródło: comment_16602896249hByNfWJGyBRW3YdAYxg2i.jpg
Pobierz