Wpis z mikrobloga

@UnderThePressure: ja od 2 lat nad tym pracuje właśnie dzisiaj myślałem żeby już od jutra zacząć - a tak poważnie to nie wiem bo mi ciężko idzie w #!$%@?, niby wszytsko robie co każą i niby miało być coraz łątwiej ale szczerze, szczerze.... ni #!$%@? nie jest łatwiej
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Koobik: jeśli mówisz o antydepresantach, to już biorę. Poza tym raczej nie brakuje mi energii, to raczej problem z motywacją, nic nie robię, bo w moim odczuciu jest to "nieopłacalne", i tak sobie wegetuje przez cały czas zamiast poszukać pracy czy pójść na siłownię i wziąć się za siebie
@UnderThePressure
Skoro masz energię i same leki raczej nie sprawią, że dostaniesz motywacji, to mogę polecić coś innego.

Codzienne zapisywanie rzeczy, które chcesz zrobić. Na koniec dnia wykreślanie tego, co ci się udało. Mogą być luźne kartki, ale chyba bardziej oddziałowywujący jest jakiś zwarty format. Ja mam terminarz, w którym prowadzę też dziennik.

Metoda jest prosta, ale potrafi dużo zdziałać. Sam mechanizm można by porównać do tego zmuszania podświadomości do wykonania zadania.