Wpis z mikrobloga

@Louis_de_Pointe_du_Lac: Aha czyli teraz nawet fakty wypieracie xD no nie jest 2x drożej, w lokalizacji która mnie interesuje jest precyzyjnie 1.8x drożej no chyba że z wtórnego wtedy 2.1x drożej, sprawdź se moje stare posty wklejałem konkretne oferty konkretnych mieszkań
  • Odpowiedz
@affairz:
" są promocje 5, 10, 15%, tylko co z tego jak od momentu jak zastanawiałem się nad zakupem urosło 60% XDDD"

Nie chce mi się szukać ale w każdym poście piszesz inne rzeczy.
Poza tym też jestem z okolic Łodzi ale bliżej powiatowego i wcale nie widzę wzrostu cen. A są ogłoszenia które wiszą już 2 czy 3 rok z taką samą ceną.
  • Odpowiedz
@Louis_de_Pointe_du_Lac: to nie wiem gdzie patrzysz. wklejam grafikę z okresu okołocovidowego. możesz napisać do dewelopera jakie ma teraz ceny, ale ostatnio jak pytałem kilka miesięcy temu miał 8500/mkw (same mieszkania od tej "gorszej" strony, nie od strony parku, mi w covidzie proponowali najwyższe piętro od strony parku - 100% widoku z okna na sam park za 5800/metr). no i 8,5 podzielić 4,7 to jak byk 1,8 :)
affairz - @LouisdePointeduLac: to nie wiem gdzie patrzysz. wklejam grafikę z okresu o...

źródło: comment_1659866701Ra6DbBfh3j9GNK0OqoZCkn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ktore_to_juz_konto: nie analiza na podstawie ceny od tylko w tej cenie było kilkanaście mieszkań, to nie jest reklama na zasadzie "mamy jedno za 4700 a pozostałe zaczynają się od 6000". blok stoi od 2016 więc nie na etapie "dziury w ziemi". kolejna sprawa, obok inny dew (peira) robił 3 etapy inwestycji pod jedną nazwą: pierwszy średnia cena 5500, trzeci (bo robili go drugiego w kolejności) od 6500, drugi teraz 8-10k
  • Odpowiedz
@biesy: to kupuj teraz, jak uważasz że tanio. Sam uważam, że obecnie rentowność chociażby obligacji jest wyższa niż mieszkania kupionego na wynajem i warto przemyśleć ewentualną decyzję i odłożyć ja w czasie na kilka lat ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz