Aktywne Wpisy

ja nie rozumiem ludzi w it kompletnie, na co wy p------------e ten hajs?
Ja zdązyłęm w 3 lata spłacić mieszkanie i samochód, odłożyć sobie blisko 60k (miałem pare nieplanowanych wydatków po drodze niestety), hajs dalej leci co miesiąć faktureczka. Jak mnie zwolnią to mam poduszki na blisko 2 lata.
#programista15k
Ja zdązyłęm w 3 lata spłacić mieszkanie i samochód, odłożyć sobie blisko 60k (miałem pare nieplanowanych wydatków po drodze niestety), hajs dalej leci co miesiąć faktureczka. Jak mnie zwolnią to mam poduszki na blisko 2 lata.
#programista15k

Mega_Smieszek +311
źródło: temp_file1575882272231052350
Pobierz

I co za różnica czy kredyt czy wynajem? Czynsz i tak i tak się płaci często w umowie miałem czynsz do spółdzielni z dopiskiem że ten czynsz ustala spółdzielnia i możliwe są wzrosty.
No chyba że jakimś cudem u Ciebie przy wynajmie nie płacisz nic do spółdzielni xD
Najwięcej w czynszu kosztuje ogrzewanie.
Nie każdy ma kredyt, nie każdego te dodatkowe koszty dotyczą. Kredyciarze mają zdecydowanie najgorzej, bo są atakowani w 2 dziury.
Nie mam pamięci do tego ile płaciłem ale chyba od 2020 wzrosło z 15%
@KakaowyTaboret: mordo, mówiłeś już o tym ze 100 razy, płyta się zacięła czy jak?
Każdy spadkowicz w końcu zaczyna obrażać czy po prostu jesteś niezbyt mądry? Xddd
XD
Jest. Radzę sobie sam i korzystam z wakacji.
Zgadza się. Ukradłem. Ale tylko głupi by nie skorzystał.
I jeśli wakacje to 8000 to w tym roku nadplacilem już z 12000
Obecnie doszliśmy do poziomu z 2014 roku, czyli jakieś 700 za 55m (w tym jest woda i ogrzewanie)
Nie pomogę z porównaniem z kredytem bo mieszkanie dawno spłacone ¯\_(ツ)_/¯
Co do wzrostów spodziewam się większych cen miejskiego ogrzewania w 2023r.