Wpis z mikrobloga

@jaksa0: nie rozumiem punktu 1

punkt 2 się odnosi jeżeli użytkownik chce dodać walutę, (w jakimś forku czy coś) której nie zaimplementowałem.
Mogę ewentualnie zrobić dictionary wszystkich walut, ale to zajmie też trochę miejsca. Chyba że masz na myśli żeby cały słownik walut zrobić w osobnym pliku

Nad resztą popracuję, dzięki za feedback
  • Odpowiedz
1. ten statyczny std map najlepiej zamienić na free function ze switch casem, a jak tak bardzo się upierasz, to zrób go globalnego(statici w funkcji zawsze sprawdzają czy są zainicjalizowane z każdym zawołaniem funkcji)

a jak zamiast niego wleci static unordered_map?

2. curl request nie używa raii

@
  • Odpowiedz
@Malkof: cytuję:

Od początku dotyczyło to tego, a ty pisałeś o jakichś constach.

4. Nie wiem czy to jest zamierzone, ale pola w InputData są publiczne. Czyli pewnie źle
  • Odpowiedz
@RedveKoronny:
ad1. unorderedmap to jeszcze większ armata na wróbla, a dla 4 elementów switch/case będzie najszybszy(lub tablica)

ad2 chodzi mi o przypadek, że poleci ci wyjątek i nie zrobisz close na requescie. najprościej opakować pointer w unique
ptrnz custom deleterem, który zawola odpowiednią funkcje
ad3,4 w miejscu gdzie jest użyta ta lambda nie interesuje cię jak ona to robi, tylko co robi, a to mówi nazwa. wtedy funkcja będzie
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: A powinieneś ze wszystkim. W pracy po prostu ktoś ci nie przepuści commita i będzie miał w dupie twoje mądrości. Jak nie rozumiesz prostych rzeczy.

Napisałem ci o nadmiarowych constach, o brakujących constach, o emplace back, o niepotrzebnych funktorach, namespacach, std::endl i wszystko zignorowałeś. Bo przykładowo std::endl ładniej wygląda, niż '\n', co z tego, że robi więcej, niż potrzebujesz.
  • Odpowiedz
Napisałem ci o nadmiarowych constach, o brakujących constach

@Malkof: const w polu poprawiłem, o brakującym constancie nic nie widzę, chyba że chodzi ci o "IsNum jest const", co troche ciężko rozszyfrować, biorąc pod uwagę że obecnie nie jest oznaczony jako const

o emplace
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: co do punktu 1 to chodzi mi o ten plik items który wczytujesz w programie. Dla mnie jest on strasznie nieczytelny, a rozumiem, że użytkownik jest odpowiedzialny za jego przygotowanie. Stąd propozycja żeby przerobić go na jsona. Np. na coś takiego:

{
"currency": "PLN",
"delay": 4000,
  • Odpowiedz