Aktywne Wpisy

Pokojowa +193
źródło: temp_file2977024497092214292
Pobierz
GangKobry +459
Pogryziony przez psy kierowca mimo 8 godzinnej operacji, zmarł dziś rano.
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
źródło: temp_file5918776642854572190
Pobierz

mogę prosić kogoś o code review?
https://github.com/redve-dev/Steam-market-monitor
punkt 2 się odnosi jeżeli użytkownik chce dodać walutę, (w jakimś forku czy coś) której nie zaimplementowałem.
Mogę ewentualnie zrobić dictionary wszystkich walut, ale to zajmie też trochę miejsca. Chyba że masz na myśli żeby cały słownik walut zrobić w osobnym pliku
Nad resztą popracuję, dzięki za feedback
@Malkof: cytuję:
a jak zamiast niego wleci static unordered_map?
@
Od początku dotyczyło to tego, a ty pisałeś o jakichś constach.
4. Nie wiem czy to jest zamierzone, ale pola w InputData są publiczne. Czyli pewnie źle
ad1. unorderedmap to jeszcze większ armata na wróbla, a dla 4 elementów switch/case będzie najszybszy(lub tablica)
ad2 chodzi mi o przypadek, że poleci ci wyjątek i nie zrobisz close na requescie. najprościej opakować pointer w uniqueptrnz custom deleterem, który zawola odpowiednią funkcje
ad3,4 w miejscu gdzie jest użyta ta lambda nie interesuje cię jak ona to robi, tylko co robi, a to mówi nazwa. wtedy funkcja będzie
@Malkof: czyli nie wiesz jak je zaprojektowałem, ale wiesz że źle
źródło: comment_1659793453Jg6jDxo11nyAN67SYHbT2k.jpg
PobierzPrzecież są tam namespace`y. To jest proste jak budowa cepa, dzięki namespacom nie ma konfliktów nazw i wiadomo skąd pochodzi funkcja. Dlaczego ktoś miałby ich nie stosować? Jeden
Napisałem ci o nadmiarowych constach, o brakujących constach, o emplace back, o niepotrzebnych funktorach, namespacach, std::endl i wszystko zignorowałeś. Bo przykładowo std::endl ładniej wygląda, niż '\n', co z tego, że robi więcej, niż potrzebujesz.
@Malkof: const w polu poprawiłem, o brakującym constancie nic nie widzę, chyba że chodzi ci o "IsNum jest const", co troche ciężko rozszyfrować, biorąc pod uwagę że obecnie nie jest oznaczony jako const
itemsktóry wczytujesz w programie. Dla mnie jest on strasznie nieczytelny, a rozumiem, że użytkownik jest odpowiedzialny za jego przygotowanie. Stąd propozycja żeby przerobić go na jsona. Np. na coś takiego:{"currency": "PLN",
"delay": 4000,
A powinien