Wpis z mikrobloga

@RedveKoronny: na szybko to Update nie powinno pisać na ekran. Powinieneś mieć oddzielnie logikę gdzie pobierasz dane i je przetwarzasz i oddzielnie logikę gdzie z nią coś robisz - czy to na ekran czy może do .csv by se w excelu wykresy porobić. Mapa walut też niepotrzebna - jak masz 3 wartości to switch w konstruktorze i zapisanie sobie stringa nazwy waluty - jako bonus jak walute pomylisz to wywali
  • Odpowiedz
@zrakiep: to mnie zawsze zastanawiało, w cpp wszystko trzymają w src luzem, ewentualnie 1 katalog wgłąb na sub-moduł/bibliotekę potrzebną w projekcie. W innych javach czy c# tysiące katalogów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mapa walut też niepotrzebna - jak masz 3 wartości to switch w konstruktorze i zapisanie sobie stringa nazwy waluty

@zrakiep: jest po to żeby móc bardzo łatwo dodać kolejne waluty w przyszłości, i żeby zachować zgodność z dokumentacją steama

Te generowanie linka też może być w konstruktorze, nic się tam nie dzieje takiego by potrzebna była oddzielna
  • Odpowiedz
o, i jeszcze nie ma potrzeby by wszystko miało swój katalog - tj te Itemy i InputData. Moze luze w src leżeć, łatwiej przeglądać będzie

@zrakiep: zrobiłem sobie skrypt który tak mi tworzy klasy. Wiem że zadziała i bez tego, ale moim zdaniem jest sporo czyściej
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: na szybko, bo kto robi dobrze
1. ten statyczny std map najlepiej zamienić na free function ze switch casem, a jak tak bardzo się upierasz, to zrób go globalnego(statici w funkcji zawsze sprawdzają czy są zainicjalizowane z każdym zawołaniem funkcji)
2. curl request nie używa raii
3. te wszelkie predykaty powinny być free function
4. hextochar też, i te strumienie są okropnie wolne
5. to zastępowanie reserved
  • Odpowiedz
mogę prosić kogoś o code review?

@RedveKoronny: widzę lubisz krytykę, tą sensowną i tą niezbyt skoro tutaj piszesz xD
Ale proszę bardzo:

1) Skoro i tak już wciągasz bibliotekę do parsowania json'ów to jest jakieś uzasadnienie, aby ta konfiguracja (plik items) była w takiej dziwnej formie? Nie dałoby się z tego zrobić
  • Odpowiedz