Aktywne Wpisy
crystalek10 +7
mam pytanie do męskiej części:
czy ważne są dla was:
1. wykształcenie u partnerki
2. zawód/rodzaj pracy jaką wykonuje
pytam na fali zasłyszanej rozmowy bo w sumie temat dość interesujący.
#zwiazki #pytanie #niebieskiepaski
czy ważne są dla was:
1. wykształcenie u partnerki
2. zawód/rodzaj pracy jaką wykonuje
pytam na fali zasłyszanej rozmowy bo w sumie temat dość interesujący.
#zwiazki #pytanie #niebieskiepaski
ewa-m +33
#randkujzwykopem #slask
Blondynka, 34 lata, wyższe wykształcenie, wzrost 165 centymetrów, waga w normie - pozna bezdzietnego ( też nie mam dzieci, wynajmuję mieszkanie w centrum Częstochowy, mieszkam z kotem) pana o bystrym umyśle, lubiącego rozmowę, dojrzałego emocjonalnie, w podobnym wieku, zadbanego. Chętnie wymienię się zdjęciem na priv, nie szukam chada ale też nie spodoba mi się facet który nie wie do czego służy szczoteczka do zębów czy chodzi dziesięć lat w jednym
Blondynka, 34 lata, wyższe wykształcenie, wzrost 165 centymetrów, waga w normie - pozna bezdzietnego ( też nie mam dzieci, wynajmuję mieszkanie w centrum Częstochowy, mieszkam z kotem) pana o bystrym umyśle, lubiącego rozmowę, dojrzałego emocjonalnie, w podobnym wieku, zadbanego. Chętnie wymienię się zdjęciem na priv, nie szukam chada ale też nie spodoba mi się facet który nie wie do czego służy szczoteczka do zębów czy chodzi dziesięć lat w jednym
Przecież tak na Ukrainie jak i w Polsce dzietność wynosi około 1.3 więc o żadnej odbudowie grupy nie ma mowy, skoro nawet w czasach pokoju następne pokolenie będzie o 35% mniejsze niż obecne. Taka jest cena równouprawnienia i tego, że kobiety przestały być zasobem rozpłodowym i mogą same decydować o swoim życiu, w tym i o tym czy chcą rodzić dzieci. A my jako część Zachodu zgodziliśmy się tą cenę zapłacić.
Czemu więc dziś na wojnie mieliby ginąć sami mężczyźni pod przymusem, zupełnie jakby całe równouprawnienie się nie wydarzyło i kobiety dalej siedziały tylko w domach i rodziły dzieci, a nie miały te same prawa jak mężczyźni, którzy mają za nie ginąć? Przecież dziś jest całkiem inny świat niż był we wszystkich cywilizacjach tysiące lat temu.
A może tacy ludzie zakładają, że wojna powinna znieść równouprawnienie i kobiety powinny znowu siedzieć w domach, słuchać męża i rodzić dzieci, aby odbudować populację?
Można w sumie zapytać. @szurszur jesteś za tym, żeby wraz z prowadzeniem poboru dla mężczyzn przywrócić prawa kobiet takie jakie miały one w XIX wieku? No wiesz, ograniczony dostęp do edukacji, praca jak już to tylko najprostsza i znacznie gorzej płatna niż taka sama praca dla mężczyzn, tak aby jedyną szansą na życiowy awans dla kobiet było dobre zamążpójscie i "robotny chłop co dużo nie pije"? Bo tylko przywrócenie takiego systemu gwarantuje dzietność 3.0 i więcej, potrzebną do realnej odbudowy populacji.
Skoro nie wahasz się przed wysyłaniem młodych chłopaków na front, gdzie mają ginąć rozrywani, paleni żywcem czy kastrowani jeśli wpadną w łapy wroga, to chyba nie powinieneś mieć problemu z odebraniem kobietom równouprawnienia? W końcu tak działały "wszystkie cywilizacje, nacje i społeczeństwa przez tysiące lat" , a obecne równouprawnienie to chwilowa aberracja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeśli masz z tym problem, to jakim prawem chcesz dysponować życiem mężczyzn?
Ja np. uważam że równouprawnienie jest dobre, dlatego pobór jeśli już miałby być wprowadzony to powinien być dla wszystkich, a najlepiej dla nikogo i zamiast niego powinno się stawiać na ochotników.
#wojsko #wojna #ciekawostki #dyskryminacjamezczyzn #ukraina #rosja #rozowepaski #niebieskiepaski
@skitarii:
Po 1, kobiety z wielu względów nie nadają się do wojska.
Po 2, twoja cywilizacja powstała tylko i wyłącznie dzięki temu, ze w pewnym włoskim miasteczku, grupa polityków wpadła na pomysł zabierania jedynego chłopa z gospodarstwa do obrony ich
Stawianie znaku równości między mężczyzną a kobietą to rak toczący społeczność 21 wieku.
@WielkiNos: Żyjemy w takich czasach że mężczyźni tez mogą zajść w ciąże ¯_(ツ)_/¯
Fałsz patrz Izrael
dafaq
No i na gruncie Ukrainy jak
@ediz4: I już wiem że masz minimalna wiedze w temacie xD
Ile kobiet w izraelu stanowi załogi czołgów i od kiedy? I jaki ból dupska był w tym kraju xD
@ediz4: Jak ktoś wrzuca temat szwajcarii, to wiadomo w zasadzie, że ma praktyznie zerową wiedze o wojskowości czy mobilizacji.
Dalsza dyskusja nie ma
Mamy w społeczeństwo dwie grupy ludzi. Obie grupy powinny mieć równe prawa i musimy działać na rzecz równości grup w społeczeństwie - jego strukturach, organizacji, różnych zawodach. Należy unikać dyskryminacji bo dzięki temu społeczeństwo jest lepsze*
* ale równość ma być tylko tam, gdzie znajduje się władza i pieniądze. Nie tam gdzie są marne
@skitarii: Reszta niech ucieknie, co nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ej, gdzie byś uciekł w 39 roku? :p
Jaki kraj przyjąłby miliony ucodzców?
No bo w kraju czekałaby cie zasadniczo tylko śmierć albo niewola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zbierski9: Jak to nie widizałes? Przecież ludzi podobnych do tych co wałkuja takie tematy jest masa. Na wykopie zbieracie tysiace plusików. Nie potraficie sie zorganizowac, albo wymusic swoich postulatów na istniejacych partiach?
Skoro macie rację to na pewno bedzie ułatwione realizowanie sowich postulatów,
@TheGreenBastard: w 1939 roku ojczyzna załatwiła Polakom idiotyczną wojnę na dwa fronty, ale można i tak było uciec do Rumunii, czy na Węgry.
Dziś na szczęście mamy 2022 rok, a ja się cofać w czasie nie zamierzam.
Polska przyjęła. Poza tym Polacy są obywatelami UE
@TheGreenBastard: A jakie to ma znaczenie? Gdzie konkretnie napisałem że ma być parytet na określonych stanowiskach?
Nie ma sensu bo stosujesz slogany w które sam nie wierzysz. Tak jak kolega wyżej podstawowy
@szurszur: Racja się nie broni gdy minimum 50% społeczeństwa będzie w jej wyniku miała nałożone obowiązki wobec kraju. Politycy są od dbania o sondaże a nie od wprowadzania racji.
@szurszur: Czy dobrze rozumiem, że uważasz że posiadanie racji ułatwia realizowanie postulatów politycznych?
Bo z tego co piszesz wynika, że PiS ma rację w swoich postulatach. Przecież zebrali tysiące głosów, zorganizowali się i rozpowszechnili wśród polityków swoje idee i zmieniają kraj. Nie podejrzewałem cię o przyznanie, że PiS ma rację, a tak
Nie twierdze, ze pis ma racje we wszystkich postulatach. Nie jest tak ,ze tylko wlasciwe postulaty staja sie popularne to chyba oczywiste, że tak nie jest.