Wpis z mikrobloga

@janusz-lece: ta, dziś dostałem ostateczną odmowę wydania tej interpretacji ze względu na te niby braki formalne ;) Nie, że mi nie przysługuje ibpox, po prostu nie chcą odpowiedzieć powołując się na jakieś ustawy o szkolnictwie wyższym.

Po cholere są w tym gówno kraju urzędy? Chyba tylko po to, żeby załatwiać pracę pociotkom, na pewno nie po to, aby pomagać ludziom, którym jeszcze chce się płacić podatki.

Mogę sobie iść do sądu,
  • Odpowiedz
@janusz-lece: dziś dostałem odpowiedź, chyba mam 30 dni na pójście do sądu, nie znam się na tym, znam się na klikaniu w komputer.
Przede wszystkim muszę się zorientować jaka jest wykładnia i czy mam jakieś szanse na wygranie.

A nawet jak wygram, to za 3 lata może się z kolei zmienić wykładnia urzędu, który dziś może sobie pewnie twierdzić, że moja działalność jest badawczo rozwojowa, a za trzy lata stwierdzi, że
  • Odpowiedz
@janusz-lece: składaj kolejny wniosek z tą samą treścią do usranej śmierci, trafisz na inną delegaturę zapewne i innego Nowaka, który zależnie od humoru wydaje różne decyzje w tej samej sprawie :) Witamy w Polsce.
  • Odpowiedz
@janusz-lece: Mi memceny dały 2 możliwości - jeszcze uzupełnienie lub zażalenie na brak decyzji, licząc, że odrzucą i potem do sądu.

Moim zdaniem i tak to się skończy w sądzie, bo co za problem pani Teresie jeszcze raz wysłać tego pdf z cytatami o ustawie o szkolnictwie wyższym.
  • Odpowiedz
@czupek: moja kancelaria powiedziala, ze uzupelnimy, wiec uzupelniamy, czekam az przygotowuja kwity. Ciśnienia nie mam z decyzja, bo chce od tego roku zrobić ipboxa, zobaczymy co wyjdzie. Bede informował na tagu
  • Odpowiedz