Wpis z mikrobloga

@Neko-chan51: Łosoś do żaroodpornego naczynia na 200 stopni, dopraw solą i pieprzem. Piecz jakoś 15 minut bo jak dłużej zostawisz to mięso się zrobi suche. Podawaj skropionym z sokiem z cytryny. Prostszego przepisu nie ma na rybę.
  • Odpowiedz
@Neko-chan51:

Ceviche, wędzone, grillowane, w pastach i sałatkach, tatary, sushi, shashimi, w zupach rybnych. Jako składnik makaronów, dodatek do bowli, kanapek.

Nie lubię ryb panierowanych i ryb zalanych jakimiś przyciężkimi jak na rybę sosami.

Dania:
Ceviche z dorsza lub łososia
Tatar z łososia lub tuńczyka
Grillowane/pieczone rybki w całości lub filety klasycznie z koperkiem, cytryną, czosnkiem, masłem.
Na parze doprawione również cytryną i masłem z czosnkiem i koperkiem.
Pasta z makreli,
hellyea - @Neko-chan51: 

Ceviche, wędzone, grillowane, w pastach i sałatkach, tatary...

źródło: comment_1659368312jVEdndSgVPE0FkV7tB44rd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: Fajny też jest taki przepis:
Potrzebujesz: 200 gramów dorsza, 2 Marchewki, pół cukini, 60 g komosy ryżowej, Łyżkę oliwy, przyprawy: sól pieprz i natkę pietruszki ale najlepsza jest świeża. Warzywa kroisz w słupki i gotujesz na parze razem z dorszem. Dorsza przed ugotowaniem przyprawiasz solą i pieprzem. Gotujesz komosę. Jak sie ugotuje i trochę ostudzi, mieszasz z warzywami i polewasz łyżką stołową oliwy. Całość zakrapiasz sokiem z cytryny i posypujesz
  • Odpowiedz
@fajq: Mój poziom umiejętności kulinarnych oceniam na mocne 2 xD za komosą nie przepadam, to bym na coś innego zmieniła, więc dziękuję :3

@tarushiba: Ja uwielbiam zupę rybną. Możesz też spróbować jakiegoś przepisu z komentarzy wyżej
  • Odpowiedz