Jakie ryby polecacie? Jakie lubicie? I jakie są wasze ulubione przepisy z ich wykorzystaniem? Dawno nie jadłam ryby, a jak już to była sucha i w panierce z bułki tartej :/
@Neko-chan51: Łosoś do żaroodpornego naczynia na 200 stopni, dopraw solą i pieprzem. Piecz jakoś 15 minut bo jak dłużej zostawisz to mięso się zrobi suche. Podawaj skropionym z sokiem z cytryny. Prostszego przepisu nie ma na rybę.
Ceviche, wędzone, grillowane, w pastach i sałatkach, tatary, sushi, shashimi, w zupach rybnych. Jako składnik makaronów, dodatek do bowli, kanapek.
Nie lubię ryb panierowanych i ryb zalanych jakimiś przyciężkimi jak na rybę sosami.
Dania: Ceviche z dorsza lub łososia Tatar z łososia lub tuńczyka Grillowane/pieczone rybki w całości lub filety klasycznie z koperkiem, cytryną, czosnkiem, masłem. Na parze doprawione również cytryną i masłem z czosnkiem i koperkiem. Pasta z makreli,
@Neko-chan51: Fajny też jest taki przepis: Potrzebujesz: 200 gramów dorsza, 2 Marchewki, pół cukini, 60 g komosy ryżowej, Łyżkę oliwy, przyprawy: sól pieprz i natkę pietruszki ale najlepsza jest świeża. Warzywa kroisz w słupki i gotujesz na parze razem z dorszem. Dorsza przed ugotowaniem przyprawiasz solą i pieprzem. Gotujesz komosę. Jak sie ugotuje i trochę ostudzi, mieszasz z warzywami i polewasz łyżką stołową oliwy. Całość zakrapiasz sokiem z cytryny i posypujesz
Dawno nie jadłam ryby, a jak już to była sucha i w panierce z bułki tartej :/
#lowcarb #zywienie #przepisykulinarne #jedzenie
Ceviche, wędzone, grillowane, w pastach i sałatkach, tatary, sushi, shashimi, w zupach rybnych. Jako składnik makaronów, dodatek do bowli, kanapek.
Nie lubię ryb panierowanych i ryb zalanych jakimiś przyciężkimi jak na rybę sosami.
Dania:
Ceviche z dorsza lub łososia
Tatar z łososia lub tuńczyka
Grillowane/pieczone rybki w całości lub filety klasycznie z koperkiem, cytryną, czosnkiem, masłem.
Na parze doprawione również cytryną i masłem z czosnkiem i koperkiem.
Pasta z makreli,
@icojamamtuwpisac: Masz przepis? ;) (Wiem, że mogę sama znaleźć)
@pan_fenestron: Jak go przygotowujesz?
@srogo_gogo: @fajq: @hellyea: Dziękuję serdecznie za przypisy i rady :) na pewno skorzystam.
Mam teraz tyle przepisów. Fajnie (。◕‿‿◕。)
Potrzebujesz: 200 gramów dorsza, 2 Marchewki, pół cukini, 60 g komosy ryżowej, Łyżkę oliwy, przyprawy: sól pieprz i natkę pietruszki ale najlepsza jest świeża. Warzywa kroisz w słupki i gotujesz na parze razem z dorszem. Dorsza przed ugotowaniem przyprawiasz solą i pieprzem. Gotujesz komosę. Jak sie ugotuje i trochę ostudzi, mieszasz z warzywami i polewasz łyżką stołową oliwy. Całość zakrapiasz sokiem z cytryny i posypujesz
A jakie polecacie ryby dla osób, które nie lubią ryb, nie lubię też zapachu dań z ryb, ale chciałyby może spróbowac je polubić?
@tarushiba: Ja uwielbiam zupę rybną. Możesz też spróbować jakiegoś przepisu z komentarzy wyżej