Wpis z mikrobloga

@moll: no jest to wyrazisty smak, więc dodatek do potrawy co najwyżej
@Neko-chan51: kumam, ja też nie jestem wielką fanką, po prostu bardzo pasuje, ale caponatę polecam mocno, zajebista potrawa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Neko-chan51: karmelizujesz sporo cebuli z solo i pieprzem, dodupcasz na patelnie tunczyka z oleju, jak sie podsmazy lejesz kwasna smietane, wrzucasz sporo natki pietruchy i na sam koniec pomidory koktajlowe. Nie trzymaj juz wtedy na ogniu bo sie papka z nich zrobi. I to z makaronem. Generalnie wyglada jak gowno, ale jest w #!$%@? dobre.
  • Odpowiedz
@Neko-chan51 Wszyscy tu piszą o łososiu, a nikt nie napisze, że jedynym zdatnym do spożycia jest łosoś pacyficzny, alaskański. Szerokodostępny łosoś atlantycki jest tłusty i niesmaczny, kaloryczny. Np. łosoś sockeye ma 60 kcal mniej na 100 g ryby od atlantyckiego.

Najlepiej na parze, albo w piekarniku w folii z cytryną i czosnkiem.
  • Odpowiedz