Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +415
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1666
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

#inflacja
bo moze rok temu inflacja lipiev/sierpien byla wyzsza i mimo ze teraz rok ro roku miedzy sierpniem 2021 i 2022 bedzie 14% to ceny moga byc wyzsze w sierpniu niz byly w lipcu
@Promilus: to przez wojne i tuska, bo on kombinuje z unia, zeby nas okrasc. Pis przeciez daje zobacz wnuczek 13 i 14 emerytura no i ty w koncu zrobisz dziecko to tez poczujesz kasiore.
Niestety to czesty sarkazm tutaj, ale tak serio mówią dorośli i dziadki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Kielek96: ale widać, że ludzie mniej r-----------ą kase. Skończyło się zalewanie rynku tanim kredytem. Tera pora banków na żniwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)