Wpis z mikrobloga

Kiedyś się dziwiłem, że ludzie wolą sobie palnąć w łeb, niżeli dać się pojmać w niewolę. Tłumaczyłem to sobie honorem, chęcią zachowania tajemnicy wojskowych i chłodną kalkulacją, gdy walka jest przegrana. Po obejrzeniu tego filmu wiem, że czasem śmierć jest mniej straszna niż to, czego może się dopuścić drugi człowiek i posłanie kulki do siebie samego jest formą litości, której nie okaże Rosjanin.

#ukraina #rosja #wojna
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tylko przypomne ze upa na polskich wioskach obcinala kobietom piersi a dzieci przybijali do drzew, tak zebyscie przypadkiem nie zapomnieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Równie dobrze możemy to samo mówić, gdy taka ruska dzicz wchodzi do wioski i porywa jednych, kobiety gwałci a dzieci wywozi. Można sobie postawić pytanie: czy nie lepiej zbiorowo się zabić niż na dni/miesiące/lata oddać się w niewiadome takiej swoloczy...

@domelradom: Mózg i instynkt przetrwania Ci na to nie pozwalają. Choćbyś był traktowany jak pies, to większość osób będzie uległa wobec oprawcy, bo mimo krzywd, jakie otrzymują, będą pobłażliwe w
  • Odpowiedz
@XpedobearX może tak byc. Poza tym zwykły śmiertelnik nawet nie miałby czym popełnić takiego samobójstwa w mgnieniu chwili aby nie bolało.
Nikt broni nie ma. Nożem kuchennym ma się ciąć czy co...
  • Odpowiedz
OGLĄDASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !

@Mathouse88: ja #!$%@?ę, nie otwierajcie tego dla własnego dobra. Może się zestarzałem, ale oglądałem w życiu różne rzeczy, dział hard na sadisticu nie robił na mnie dużego wrażenia, a tutaj zobaczyłem ledwie początek "operacji" i wyłączyłem, a i tak obawiam się, że utkwi mi to w pamięci.
  • Odpowiedz