Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +799
Przypominam, że wszystkie urzędy w małych miejscowościach to w rzeczywistości żydowskie przedszkola dla dorosłych kobiet.
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
źródło: IMG_3032
Pobierz
tojapaweu +100
Regularnie widzę narzekanie, że dzisiejsi trzydziestolatkowie „trafili najgorzej w historii”.
Serio? Sam mam 30 lat i uważam, że wręcz przeciwnie, dostaliśmy najlepszy możliwy start.
Dorastaliśmy w idealnym momencie. Mieliśmy dzieciństwo na podwórku, do późnych godzin, bez nosów w telefonach. Jednocześnie wchodziliśmy w świat technologii stopniowo, bez cyfrowego przesytu, który dziś niszczy koncentrację. Gry, filmy, internet, wszystko pojawiało się w tempie, które pozwalało się tym cieszyć, a nie uzależniać.
Byliśmy pierwszym pokoleniem, które mogło normalnie wyjechać
Serio? Sam mam 30 lat i uważam, że wręcz przeciwnie, dostaliśmy najlepszy możliwy start.
Dorastaliśmy w idealnym momencie. Mieliśmy dzieciństwo na podwórku, do późnych godzin, bez nosów w telefonach. Jednocześnie wchodziliśmy w świat technologii stopniowo, bez cyfrowego przesytu, który dziś niszczy koncentrację. Gry, filmy, internet, wszystko pojawiało się w tempie, które pozwalało się tym cieszyć, a nie uzależniać.
Byliśmy pierwszym pokoleniem, które mogło normalnie wyjechać

@NathirMajster:
jeżeli to uczulenie tylko na pyłki to na czas występowania reakcji alergicznej czyli pewnie na okres pylenia danej rośliny. Kup sobie tubę do inhalacji do tego wziewnego leku, najpopularniejsza jest ta: AeroChamber Plus Flow-Vu koszt od 60-70 zł,
@NathirMajster: Dopiero teraz zauważyłem, że ci przepisany został proszek, nie gaz, do proszku tuba ci jest niepotrzebna. Moim zdaniem ten przepisany budezonid i formoterol, ale w gazie + tuba zamiast proszku to lepszy pomysł, bo więcej leku dostanie się do oskrzeli i płuc,
@NathirMajster: Możesz sobie prywatnie zrobić testy z krwi wybierając panel alergiczny, który ma największą ilość pyłków roślin, to jest lepszy test niż ten skórny alergolog(nakłówa ci wielokrotnie skórę przedramion i daje małą kropelkę z alergenem potem pielęgniarka to ocenia rozmiar obrzęku centymetrem.)
Jest też zwiększone ryzyko wystąpienia astmy i innych chorób płuc w przyszłości u osób dorosłych o około ~40%, ale nie mogę teraz tego znaleźć.