Wpis z mikrobloga

@Buty_Na_Asfalcie: Czy ja już wyżej nie wspominałem, że jakoś ciężko mi poczuć się obrażonym przez typa, który nawet nie zauważył jak wprost przyznał się do tego, że jest incelem, a najpewniej po prostu prawiczkiem? xD Twoje próby ratowania twarzy po czymś takim wyglądają naprawdę desperacko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@K-S-: ha! Ciekawe, że na polskiej Wiki stygmatyzują wystające wargi mniejsze jako nienormalne/przerośnięte i od razu dają paragraf o korekcji chirurgicznej. Tym bardziej, że przecież masa kobiet takie ma i wcale nie jest to żaden problem zdrowotny dla większości z nich.

Ten sam artykuł po angielsku w ogóle nic takiego nie wspomina. Zaś poniżej niego w powiązanych jest link go artykułu o waginoplastyce (znaczy chirurgii właśnie) gdzie są tezy odwrotne.
  • Odpowiedz
@szpongiel: O właśnie o to mi chodzi. Sprawdzałem to w każdym języku i tylko w polskim się do tego dowalają.

Ale mam wrażenie że wynika to stąd że ktoś stworzył ten artykuł bo uzupełniał hasło do innego mianowicie https://pl.wikipedia.org/wiki/Khoikhoi , to są ludy afryki czytałem o nich i trafiłem właśnie na to o wargach. Tam jest to nazwane fartuszek hotencki.

Nawet w dyskusji widać że ktoś chciał to usunąć.
  • Odpowiedz