Wpis z mikrobloga

@pio_: Mam. Oraz 2 stałych klientów, jeden wybrzydza bo po covidzie mu sie smak zmienił, nie jest lekko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przebierają nogami jak kelnerka chce zrobić focię zanim da im talerz. Dantejskie sceny, ale zawsze wracają.
  • Odpowiedz
@impli: Posoliłam łososia i usmażyłam go na maśle do czasu aż nie zniknie różowe mięso w środku, zaczynam od strony ze skórą. Na koniec dodałam zblanszowany szpinak, pieprz, pomidorki miałam ze słoika. Ziemniaki są wcześniej ugotowane al dente, posypane przyprawą do kurczaka i smażone na niewielkiej ilości masła klarowanego patelni, polałam je sosem czosnkowym zrobionym z doprawionego czosnku i jogurtu bałkańskiego. Sałatka to po prostu sałata, pomidor, kiszony ogórek i
  • Odpowiedz
@Ranger > Ziemniaki są wcześniej ugotowane al dente, posypane przyprawą do kurczaka i smażone na niewielkiej ilości masła klarowanego patelni, polałam je sosem czosnkowym zrobionym z doprawionego czosnku i jogurtu bałkańskiego.
  • Odpowiedz
@arinkao: Najwazniejsze, ze Ci tak smakuje ;). Natomiast, wedlug mnie, mozesz ulepszyc pare rzeczy:
- z wygladu i opisu przesmazasz lososia. Srodek lososia z patelnii powinien byc rozowy. Wtedy jest soczysty, miekki i pelny smaku.
- w daniu wydaje sie brakowac cytryny, ktora zarowno szpinak jak i losos lubia
- ziemniaki to chyba kwestia gustu.. ale po co ta przyprawa z kurczaka i sos czosnkowy? Przeciez to zabija caly smak
  • Odpowiedz