Wpis z mikrobloga

W tym konflikcie najbardziej mnie bawi jak Bart totalnie zlewa zaczepki Napierały.

Nap mu co chwila próbuje pojechać na twitterze, ale żadnego odzewu z drugiej strony xD. I jeszcze się dał się nabrać na zaczepki trolli, którzy tak naprawdę mogą mieć w dupie poglądy Bartosiaka i tylko chcą rozkręcić inbę.

Jeszcze odnośnie Wolskiego. Wcale mu się nie dziwię. Chłop do tej pory miał życie w miarę przeciętnego szaraczka z klasy średniej. Teraz trafiła mu się świetna okazja do współpracy i zarabiania poważnych pieniędzy.

Czy ten butthurt Napierały o Wolskiego nie wynika trochę z tego że ta sytuacja ujawniła słabość tego co promuje: soft power, kierowanie się wartościami? Twarda gra interesów pokazała jasno - może i masz rację, ale wolę gościa przy kasie (Zychowicz)

#bartosiak #wolski #napierala
  • 60
@Arboree: Bartosiak mu nie odpowiada, bo ma go w dupie i w sumie po co miałby xD

Mi się wydaje, że to jest o wiele prostsze. Napierała zaczął Wolskiego atakować, kiedy ten pojechał sobie z Zychowiczem pod namioty. I nic przecież w tym złego - Zychowicz może mieć głupie poglądy i tak w sumie co z tego? Wydaje się sympatyczny więc można z nim na luzie wyskoczyć na piwko czy namioty,
Pobierz sokolov - @Arboree: Bartosiak mu nie odpowiada, bo ma go w dupie i w sumie po co miał...
źródło: comment_1658582295LYy8ZTtsBBMyJqj3ujUxjO.jpg
Nap mu co chwila próbuje pojechać na twitterze, ale żadnego odzewu z drugiej strony

@Arboree: Buzzwodziak dopóki jest między swoimi kolegami to dobrze się czuje, on nigdy nie wychodzi na solo z kimś kto się z nim nie zgadza, bo jego koncepcje są jak domek z kart, a research do dupy - w nieskończoność można powtarzać jego uwielbienie dla zaawansowania technologicznego armii rosyjskiej i pogardę do domniemanego stanu armii amerykańskiej i
@nie_ZSRRaj_sie:

Buzzwodziak dopóki jest między swoimi kolegami to dobrze się czuje, on nigdy nie wychodzi na solo z kimś kto się z nim nie zgadza, bo jego koncepcje są jak domek z kart, a research do dupy - w nieskończoność można powtarzać jego uwielbienie dla zaawansowania technologicznego armii rosyjskiej i pogardę do domniemanego stanu armii amerykańskiej i jej gier geopolitycznych przed 24 lutego 2022.

To prawda i Bart robi sobie na
@sokolov: nie chodzi o to kto ma kij w dupie bo zaden z nich nie ma, wolski trzyma z zychowiczem, bo jest szansa zarobienia pieniedzy i tyle, tzw crossover youtuberow/streamerow, napierala nie ma wyswietlen i tylko o to chodzi, mimo ze z nich wszystkich napierala ma najwiecej wartosciowych rzeczy do powiedzenia, wolski nie ma pojecia o historii, a zychowicz i bartosiak skompromitowali sie w tych swoich przepowiedniach geopolitycznych tak jak reszta
@grypa-grypowska: aha, i napierala lepiej zna sie na historii niz na bezpieczenstwie narodowym i wojskowosci xD, w tematyce ktora niby wyklada na uczelni, tutaj ma racje bartosiak, ze czolgi beda tracily na znaczeniu i beda dominowli informatycy z rakietami na plecach wrzucalem tu artykul o tym z the economist, a the economist nie jest raczej wpatrzone w bartosiaka i zychowicza, widac to chocby po tym co sie dzieje na ukrainie, zamiast
@grypa-grypowska: Oczywiście wszyscy do pewnego stopnia kalkulują, no ale ja śmiem twierdzić, że Napierała od paru miesięcy ma totalnie kij w dupie, wszystko bierze na serio i od razu nagrywa o tym filmik albo obraża, wyzywa. Ten vibe frustrata się cały czas czuje oglądając go, a wrzuciłby na luz i wyszłoby mu to na lepsze, również wyświetleniowo. Bo zgadzam się, że tak przekrojowo z tej czwórki ma najwięcej do powiedzenia.
@sokolov: nie chodzi o fajne spedzanie czasu, tylko jak ja rozumiem napierala ich traktuje jak szkodnikow/wrogow ojczyzny wiec ich nie lubi, ale powinnien sie poswiecic dla ojczyzny i z nimi tam siedziec i podkopywac ich pozycje udajac fajnego youtubera ktory chce tylko troche kasy zarobic i zlapac popularnosci a pozniej wbic im noz w plecy jak juz osiagnie swoj cel, za szybko sie odslonil ze swoimi kartami( ͡° ͜ʖ
@Arboree: @bkce: @ruski_agent: @sokolov: @grypa-grypowska: @nie_ZSRRaj_sie:
Napierała jest przede wszystkim historykiem i to tak naprawdę jest jego dziedzina, ale on o tym chyba zapomniał. Gościu zbytnio emocjonalnie podchodzi do tematów, a to rzutuje na jego obiektywność (patrz zakochanie we Francji). Zresztą to nawet zauważyli jego recenzenci. Poza tym on ma za duże ego i to go gubi. Myślę, że gdyby z habilitacją startował na wydziale historycznym
@bkce: on sam malo co rozumie z taktyki/strategii mimo ze to chyba wyklada, jakby rozumial to by wiedzial, ze youtube to tvshow i trzeba zabawiac widzow i wchodzic w interakcje z ludzmi ktorych moze ideologicznie nie lubic, to by mial teraz 200-400k subskrybentow albo przynajmniej polowe tego co bartosiak, jest to o tyle zabawne, ze #!$%@? habilitacje, wiec nie ma pewnego stolka na uczelni, wiec trzeba maksymalizowac inne formy zarobku
@grypa-grypowska: Mnie rozbawiły 2 fragmenty recenzji, 1 gdzie zarzucono mu mało niepolskojęzycznych recenzji. A drugi, tu już Pan Prof. Chwedoruka słaby język i błędne tłumaczenia. xD

Bardzo też niepokoi mnie brak krytyki źródeł. Część jego crossów jest na słabym poziomie. Myślę o Pani Joannie. Rzuć okiem na jej cv na linkedin. W sumie 3/4 krytyki Barta powtarza za nią. xD
@gnomol: To dość proste. Oba Piotrki przez długi czas nadawały dzień w dzień. To jest mechanizm jak ze streamingiem. YT jeśli nadaje raz w tygodniu, to się do niego nie przywiązujemy. Z kolei jeśli streamer leci 2-4h gdzieś w tle, to po czasie zaczynamy go traktować jak funla. #napierala pod tym względem bliżej do #danielmagical czy #rafonix niż Barta. xD

W sumie nagrywa streama, tnie go na shoty i wstawia. Tak