Wpis z mikrobloga

W tym konflikcie najbardziej mnie bawi jak Bart totalnie zlewa zaczepki Napierały.

Nap mu co chwila próbuje pojechać na twitterze, ale żadnego odzewu z drugiej strony xD. I jeszcze się dał się nabrać na zaczepki trolli, którzy tak naprawdę mogą mieć w dupie poglądy Bartosiaka i tylko chcą rozkręcić inbę.

Jeszcze odnośnie Wolskiego. Wcale mu się nie dziwię. Chłop do tej pory miał życie w miarę przeciętnego szaraczka z klasy średniej. Teraz trafiła mu się świetna okazja do współpracy i zarabiania poważnych pieniędzy.

Czy ten butthurt Napierały o Wolskiego nie wynika trochę z tego że ta sytuacja ujawniła słabość tego co promuje: soft power, kierowanie się wartościami? Twarda gra interesów pokazała jasno - może i masz rację, ale wolę gościa przy kasie (Zychowicz)

#bartosiak #wolski #napierala
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gnomol: zabawne patouniwersum? napierala jesli chodzi o historie jest bardzo wyrazisty i oryginalny, nie ogladalem zadnych historycznych youtuberow typu historia bez cenzury bo jedzie to tendencyjnoscia, a u niego jest wiecej niuansow, mozna sporo ciekawych rzeczy wychwycic
  • Odpowiedz
@grypa-grypowska: no właśnie zastanawiałem się nad fenomenem doktora, np. to jak sprytnie łączy on 2 cechy:

- takiego trochę swojaka-janusza, który nadal ma na kompie windows 95. Co mam na myśli - nie potrafi into PR, bo kiepska jakość dźwięku na filmikach (obrazu zresztą też), żaden młody człowiek nie wypuszczałby takich filmików w 2k22. Poza tym myślę że niemała kłótliwość doktora też może się zaliczać jako januszyzm.

- a jednocześnie
  • Odpowiedz
@Arboree: Wyrazistość, takie moje zdanie. Estetycznie wpasował się świetnie w niszę po patostremach. Powinien włączyć donejty. xD

Masz masę trzydziestoparolatków dochodzących powoli do czterech dych, którzy pamiętają kiedy Max Kolonko był jeszcze fajny. Wchodzimy na doktora i zastanawiamy się kogo dziś zaora. To czy tylko w swoim mniemaniu czy naprawdę to już inna para kaloszy.
  • Odpowiedz
Jeszcze odnośnie Wolskiego. Wcale mu się nie dziwię. Chłop do tej pory miał życie w miarę przeciętnego szaraczka z klasy średniej. Teraz trafiła mu się świetna okazja do współpracy i zarabiania poważnych pieniędzy.

@Arboree: opie, ja od Piotra Zychowicza złotówki nie biorę. Owszem, proponował bardzo uczciwe rozliczanie się za odcinki ale nie skorzystałem.
  • Odpowiedz
@wolskiowojnie: Ej, co z tym Napierałą? Bo ostatnio nawet ciebie zaatakował i narzekał w filmiku, że mu nie odpisujesz xD
To weź może mu odpisz, żeby wrzucił trochę na luz; jest szansa, że może chociaż ciebie posłucha.
  • Odpowiedz
Ostatnio się rozemocjonował, że on to "nigdy nie kłamie, brzydzi się kłamstwem". Napisałem mu, że każdy człowiek czasem kłamie, bo taka jego natura. I mnie za to zbanował xDDD

@sokolov: Trochę go pooglądałem i ma wiele ciekawych jak na polskie piekiełko myśli, ale czasem zalicza jakiś odjazd i zasadniczo sam przeczy wyznawanym przez siebie wartością. Wielki apolegota wartości zachodnich co głosuje na PIS i twierdzi, że PIS dobrze robi szczekaniem
  • Odpowiedz
@puszkapandory: Tak, on sporo sobie zaprzecza. Często widać, że wynika to z jego nazbyt emocjonalnego stosunku do pewnych spraw, więc część teorii jest naciągana pod z góry założoną przez niego tezę.

Ja na niego trafiłem jakoś na początku 2020 jak miał paręset subów i bardzo lubiłem oglądać czasami jako taki infotainment; najwięcej do powiedzenia ma oczywiście o historii. Przez pryzmat tego tym bardziej mi się przykro patrzy na tę jego
  • Odpowiedz
@puszkapandory taaaa i za te memy myśli, że mnie Bart wynajął do zniszczenia jego osoby. xD

Jest w Wawie, chyba bez neta. Coś tam mówił w piątek jeśli mnie pamięć nie myli, więc pewnie i tak nie będzie odpowiadał. xD
  • Odpowiedz