Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Masz fajne auto? Super. Lubisz z---------ć? To zapraszam na tor a nie Instastories nagrywać machając telefonem jak jedziesz 160km po autostradzie.
Czy to nie za szybko? Być może. Ale jak skupiasz uwagę na drodze, prowadzisz obiema rękami. Nie rozpraszasz się telefonem.
źródło: comment_1658440024dh2ZZEZ6cXvotgPJv8jNKK.jpg
PobierzJeszcze ten pustak tak trzyma kierownice, że cokolwiek niespodziewanego by się wydarzyło to prawdopodobnie po niej XD
Jak już dorośniesz i zdasz prawojazdy, to dowiesz się,. że 140-160 to taka prędkość przelotowa na autostradach...
Co innego 260 lub 360...
No jeśli tak trzymasz kierownice to powodzenia na drodze życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No chyba, że z bmx'a przesiądziesz się na auto mamy, to już nie...
Coś mi się wydaje, że mogłeś prowadzić auto co najwyżej w need for speedzie xD
@OlafMarchewkoNosy12: nic bo nie żyje od 12 lat
ALE ja nie mam nic przeciwko trzymaniu kierownicy jedną ręką bo sam tak robię tym bardziej na autostradzie tylko o to w jaki sposób ONA trzyma tę rękę.