Aktywne Wpisy

AlienFromWenus +11
Po ślubie nazwisko powinna zmienić ta osoba, która chce, obie, bądź żadna, a nie, że w 99,9% przypadków MUSI to być kobieta, bo tak pambuk kazał i chłopy w spódnicy xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
at0th +8
Pociąg pendolino relacji Gdynia -> Warszawa. Siedzę spokojnie w pierwszej klasie. Przede mną dosiadają się Ukraińcy, facet, kobieta i zapewne ich kilkuletnia córka.
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w

#fotowoltaika
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli zamawiasz mniej niż pełną paletę (fabrycznie są po około 30szt. w pionie) to panele są ręcznie przekładane na poziomo. Jeżeli są przełożone kartonami w celu uniknięcia zarysowań, równo ułożone tzn żaden nie spadł z ramki poprzedniego oraz dobrze spięte to nic sie nie stanie.
@UnitrA: absolutnie nie masz gwarancji że nic się nie stanie.
Nie opowiadaj bzdur
Wiele firm wzięło przykład z dobrych praktyk poprartch badaniami i paneli na płasko NIE transportuje
Mikro uszkodzeń nie dojrzysz nawet tych potężnych
@boris-kislev: panele przewozi się tak żeby naprężenia szły na ramę czyli pionowo
@slavkowsky: przechowywać można, transportowac nie należy. Cały ból paneli polega na tym że mikropęknięcia są niewidoczne a jednak jak się pokażą to raczej będzie to w czasie się pogarszać niż poprawiać.
Bo nie widziałem żeby ktokolwiek tak robił
Qcells pakuje pionowo
Sam montaż jest dla modułów bardziej stresujący niż transport. Jeszcze dwa/trzy lata temu to niektórzy monterzy chodzili po modułach.
jescze trzy lata temu moduly byly w grubszych wafli i nawet jak sie komus przewrocil i upadl to nie bylo strat
teraz za juz tak cienkie ze nawet fatalne zlapanie przy przenoszeniu potrafi polamac
moge poszukac testu EL panela ktory ktos podnosil w jednym rogu i mu spadl - panel caly, mikrocracki jak zloto
dzisiaj
@testerwykop: @UnitrA: @slavkowsky: