Aktywne Wpisy
sandilinka +8
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +214
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Co sądzicie na ten temat? Dla jasności pytam jaki scenariusz uznajecie za realny, a nie jakiego chcecie żeby się wydarzył.
#ukraina #rosja #wojna #dyplomacja
Jak będzie wyglądać dyplomacja w Europie za te 8-12 miesięcy?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Przykre że tak szufladkujesz ludzi, gdzie ja nigdy nie stosowałem rosyjskiej propagandy, czy nie wyrażałem poparcia dla Konfederacji.
Niejeden jeszcze od nich kupi gaz i węgiel, ale myślę że już nie będzie powrotu do normalnych stosunków i "europejskiej Rosji" - po prostu każdy wie że to terroryści i do tego niestety(dla nich)/na szczęście (dla nas) z miękkimi pałami
Po Putinie niemniej
Komentarz usunięty przez moderatora
IMO trend będzie taki, że Europa w wielu kwestiach będzie starać się uniezależnić również od Chin i więcej kluczowej produkcji przenieść do UE.
Poza tym się zgadza, na pewno tak będzie, trust me bro.
Zarzutka wyśmienita, 3/10 bo