Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Frasad: @PrzeKomentator:

Naukowcy na całym świecie uważają że nie jest to taki prosty i jednoznaczny problem, ale wy z pewnością wiecie lepiej.

Prezentujezie dokładnie ten sam poziom ignorancji do ten pisior tylko dokładnie po drugiej stronie barykady - g---o wiecie, ale nikt was nie przekona że wasz chłopski rozum nie ma racji xD

https://www.bbc.com/future/article/20190816-is-soy-bad-for-womens-health
CheSlaw - @Frasad: @PrzeKomentator: 

Naukowcy na całym świecie uważają że nie jest t...

źródło: comment_1658132697FrcCNEYBcz00DseTbIh91t.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@CheSlaw: ale całe opracowanie poproszę. a nie wycinek g-artykułu. dla Twojej informacji takie opracowania są przeważnie w formacie .pdf i mają po kilka set stron.

@PrzeKomentator: xD w link kliknąć to też problem?
  • Odpowiedz
  • 1
@PrzeKomentator: chyba zbliża się moment gdzie powinieneś dać mnie na #czarnolisto żeby nie musieć kontynuowac tej konwersacji. Tylko zrób to po neuropejsku: usuń najpierw mój jeden albo dwa komentarze żeby wyglądało że cię obrażałem albo coś niestosownego pisałem.
  • Odpowiedz
  • 4
Tak wygląda lobbowanie przez duże koncerny mleczne.

Wiadomo, że kłamstwo, ale powiedzą o tym 50 razy w telewizji i typowy Kowalski będzie w to wierzył i powtarzał te bzdury.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: chyba zbliża się moment gdzie powinieneś dać mnie na #czarnolisto żeby nie musieć kontynuowac tej konwersacji. Tylko zrób to po neuropejsku: usuń najpierw mój jeden albo dwa komentarze żeby wyglądało że cię obrażałem albo coś niestosownego pisałem.

@CheSlaw: nie jestem korwinowcem, by usuwac czyjeś komentarze. Pod moimi wpisami panuje pełna wolność wypowowiedzi.
  • Odpowiedz
  • 1
@CheSlaw: nie bede klikał w link do stacji telewizyjnej. Link do badać przeprowadzanych przez uczelnie z top 100. I link ma prowadzić do strony tej uczelni.

@PrzeKomentator: Tylko tyle? xD myślałem jeszcze żeby poszukiwania zawęzić tyko do naukowczyń po jakimś porządnym kierunku jak gender-studies albo coś pokrewnego. Oczywiście koniecznie weganek bo tylko takie badania będą wiarygodne.
  • Odpowiedz
  • 7
@CheSlaw: wrzucasz jakieś losowe badania bez kontekstu i dokładnych wyników.

Wszelkie meta-analizy już dawno to obaliły. Aby konsumpcja soi mogła jakkolwiek wpływa na męskie hormony ludzie musieliby jeść jej ogromne ilości. Dosłownie eszystko w za dużej ilości szkodzi. Pokaz wyniki wpływu na zdrowie spożywania 10 litrów mleka dziennie przez 3 miesiące.
  • Odpowiedz
  • 0
ludzie musieliby jeść jej ogromne ilości.

@Clefairy: Dokładnie coś podobnego napisałem na samym początku - zależy od ilości spożywanej soi
  • Odpowiedz