Wpis z mikrobloga

Przecież spadająca wartość złotówki to tak jakby ktoś wywiesił nad PL wielki transparent dla funduszy z całego świata z napisem "tu lądować". Jeszcze tańsze mieszkania w przeliczeniu na Euro i $, stopy zwrotu lepsze niż na Zachodzie, a ludność tubylcza skazana na wynajem latami. Na dodatek: słabe państwo, politycy podatni na korupcję, zero szans na odgórną regulację czynszów ("bo komunis") i stały napływ uciekinierów ze wschodniej strefy zgniotu.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #ekonomia #najem #prasowkawzrostowa
Pobierz pastaowujkufoliarzu - Przecież spadająca wartość złotówki to tak jakby ktoś wywiesił ...
źródło: comment_1657807665d8um232KXzGmoRpWcLzO2z.jpg
  • 15
@pastaowujkufoliarzu no jakoś tych funduszy nie widać, ale jak napiszesz jeszcze kilka takich postów to usłyszą i przylecą xD

Weź sobie znajdź jakąś inną prace, nie wiem może na uberze bo w tym biurze pośrednictwa każą ci pisać takie bzdury że trochę głupio to już wygląda xD
@mookie: Nie pracuję w biurze pośrednictwa. I tak jak napisałem wcześniej tag #prasowkawzrostowa służy mi do wrzucania informacji z rynku nieruchomości, które nie pasują do narracji spadkowiczów. Jeżeli masz problem z ich przełknięciem, to bądź dużym chłopcem i po prostu czarnolistuj ¯\_(ツ)_/¯

Niepotrzebnie się denerwujesz - pytam w jakim czasie ta wartość nabywcza dolara wzrośnie dziesięć razy.
@pastaowujkufoliarzu póki co dolar się umacnia w szybkim tempie, a nasze władze robią wszystko by utrzymać stołki co ma swój koszt w postaci dalszego osłabiania się żetona z orzełkiem.

Tylko idiota wchodziłby w inwestycje w momencie w którym ta tanieje, bo ktoś sobie robi kampanie wyborczą xD
@mookie: "tylko idiota", co...? :) W zasadzie nikt poza spadkowiczami nie twierdzi, że PRS w Polsce nie będzie się rozwijał. Wszystkie poważne raporty (i nie z HRE, tylko dużych korpo jak PWC i CBRE) stawiają inną konkluzję.

No nic, zobaczymy za rok kto miał rację i czy rzeczywiście mieszkania z rentownością powyżej 5% (fundusze mają większą, bo przecież nie kupują po cenie detalicznej) to taki fatalny biznes.
@pastaowujkufoliarzu: okej, zawołaj jak już te fundusze wylądują by wykupywać te mieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swoją drogą, byłoby bardzo dobrze gdyby wykupiły bo uregulowałoby to mocno rynek wynajmu i stworzyło warunki do konkurencji, tylko pytanie czemu ich jeszcze nie ma? xD