Wpis z mikrobloga

  • 2
@Pshemeck: stek jest ogólnie prosty, jedynie trzeba pilnować temperatury patelni bądź grilla i czasu ile trzeba go trzymać ziemniaki zrobiłem wczoraj a dziś odgrzalem. A brokuły na parze też się łatwo robi
  • Odpowiedz
@Runaway28: Czyli prawie jak myślałem, blansz. Ogólnie polecam blanszowanie zamiast gotowania na parze dla tego typu ważyw. Zachowują o wiele więcej wartości odżywczych, ale komu by się chciało w domu je... z tym gównem :)
  • Odpowiedz
@Runaway28: Jedna mała rada, ale nie musisz się w to bawić. Zalewasz kwiatki wrzątkiem, znaczy przelewasz. Ewentualnie wrzucasz cały kwiat do wrzącej osolonej wody na 2 minuty
  • Odpowiedz
  • 0
@Pshemeck: nie mam chyba aż tak dużego garnka żeby wrzucić cały kwiat, zazwyczaj obkrajam go na mniejsze kawałki jak widać, mięso okeej było jednak lekko za mało soczyste a nie trzymałem wcale długo
  • Odpowiedz
@Runaway28: Jak na domowe warunki to stary zrobiłeś zajebiste danie. Dodatkowo, jak nigdy nie byłeś kucharzem, to jeszcze większy szacun. Zdecydowanie rób to dalej :)
  • Odpowiedz