Rozpoczynam nitkę na "rzeczy, które mają miejsce w PKP". W niedalekiej przyszłości zrobię z tego kilka plansz do bingo i będziemy mogli wspólnie pograć jadąc pociągiem . Zasada prosta, jak wydarzy się coś z twojej kartki - zakreślasz. Cały rządek skreślony - wygrywasz. Kilka propozycji ode mnie: - Dziecko w przedziale/wagonie drze pi*de - Smród z kibla daje na cały wagon - Opóźnienie pociągu wynosi więcej niż 30 minut - Ktoś Cię podsiadł - Tracisz zasięg w telefonie W osobnym komentarzu zapraszam do odznaczania się, te osoby poinformuję jak plansze będą gotowe #pkp #podroze #podrozujzwykopem
@ChudyByk21: no dobra ale co PKP ma z zasięgiem w telefonie??
Dorzucam: *Potężne łamane drzwi *Niesprawne kible w większości składu *Stara baba, której przeszkadza uchylone okno albo klimatyzacja *Smaczna kanapka z jajkiem/szyneczką/rybką
@ChudyByk21: WiFi nie działa, choć powinno, konduktor nie sprawdził biletu, pies w przedziale, rodzina z bagażami na pół pociagu i tak można wymieniać..
@ChudyByk21: w przedziale ktoś żre coś zapachowego -jedziesz bezprzedzialowym, kupiłeś miejsce przy oknie i masz ścianę -brak miejsca na twój bagaż, ktoś się w--------l -baba z walizka większa niż ona i szukanie „prawdziwego mężczyzny” który wrzuci ja na półkę - ktoś jara szlugi w kiblu -dziecko w przedziale obok
@WOparachAbsurdu: xD siedzenie w przedziale na wyjściu w korytarzu ma swoje plusy i minusy, zawsze blisko do korytarza masz i możesz nogi wyrzucić, ale za to można zostać zdeptanym albo dostać plecakiem xD Ja zawsze wybieram korytarz
@olinek_okraglinek: my wpadliśmy na łosia, jakoś felernie, czekaliśmy na zastępczą lokomotywę, trochę manewrowania było. Noc też nie pomagała. Wszyscy w pociągu zdenerwowani, czuć spiętą atmosferę, każdy wagon był niczym inny biom :D
@ChudyByk21: grzeje w lecie/mrozi w zimie Nie da się wyciszyć głośników które n--------a ja komunikatami co chwilę Drzwi od przedziału się nie domykają i walą przy hamowaniu
@ChudyByk21: drzwi same się otwierają przy hamowaniu / ruszaniu pociągu, okno się nie otwiera / nie domyka, ktoś w przedziale wywala kopyta na siedzenie, ktoś głośno przez całą podróż gada głośno przez telefon
- Dziecko w przedziale/wagonie drze pi*de
- Smród z kibla daje na cały wagon
- Opóźnienie pociągu wynosi więcej niż 30 minut
- Ktoś Cię podsiadł
- Tracisz zasięg w telefonie
W osobnym komentarzu zapraszam do odznaczania się, te osoby poinformuję jak plansze będą gotowe
#pkp #podroze #podrozujzwykopem
Dorzucam:
*Potężne łamane drzwi
*Niesprawne kible w większości składu
*Stara baba, której przeszkadza uchylone okno albo klimatyzacja
*Smaczna kanapka z jajkiem/szyneczką/rybką
Postój na środku pola, niewiadomo po co
Brak klimy (Regio)
Menel (Regio)
-jedziesz bezprzedzialowym, kupiłeś miejsce przy oknie i masz ścianę
-brak miejsca na twój bagaż, ktoś się w--------l
-baba z walizka większa niż ona i szukanie „prawdziwego mężczyzny” który wrzuci ja na półkę
- ktoś jara szlugi w kiblu
-dziecko w przedziale obok
Nie da się wyciszyć głośników które n--------a ja komunikatami co chwilę
Drzwi od przedziału się nie domykają i walą przy hamowaniu
Logika numeracji miejsc w przedziale
W------l pod kiblem w ostatnim wagonie
Komentarz usunięty przez autora