Aktywne Wpisy
Raby +2
Jak po cichaczu otworzyć browara? Niby popijam z 16 lat, ale nigdy nie zajmowały mnie takie problemy, szczególnie że różowa nigdy nie narzekala, ba sama alko przynosiła. No cóż, zmieniło się po ślubie. Teraz narzeka, ze pieniadze, że dziecko (planuje) a mnie smali. Przedstawie sytuacje operacyjną: Mieszkanie 47m2, żona nie zamyka drzwi w sypialni, czujny sen, nie mogę wyjść z mieszkania, ale mogę na balkon (nie mogę go zamknąć od zewnątrz), nie
Kopyto96 +11
Jeśli chodzi o potencjalną, przymusową mobilizację Ukraińców mieszkających w Polsce, to jest to bardzo słabe. I nie wiem jak to ma działać. Co w przypadku, gdy ktoś mieszka i pracuje tutaj z 5, a nawet 10 lat, ułożył sobie jakoś życie i nagle ma iść na front? xD
Dodam tylko, że Ukraina zabrania posiadania 2 obywatelstw, więc trzeba by było się zrzec, także taki przeciętny Saszka się nie zasłoni polskim paszportem, bo
Dodam tylko, że Ukraina zabrania posiadania 2 obywatelstw, więc trzeba by było się zrzec, także taki przeciętny Saszka się nie zasłoni polskim paszportem, bo
https://www.reuters.com/world/europe/lithuania-expands-restrictions-kaliningrad-trade-2022-07-11/
==============================
#rosja #wojna #ukraina #aryoconcent #donbaswar #litwa #niemcy #ue
Wcześniej sobie sprawdźcie wolumen jaki idzie do UE co roku i inne źródła gazu na świecie
@bylem_zielonko: Tutaj trochę tak a trochę nie.
Na dobrą sprawę musieli zacząć kombinować, aby ominąć problem który istnieje w Polsce już od dawna, a z którym nikt nic nie robi: Gówniana infrastruktura przesyłowa.
Po prostu sieć nie jest w stanie zapewnić dostatecznego funkcjonowania dla mikroinstalacji i potrzebuje wymiany. A więc nasz genialny
Litwa dotrzymuje tylko zobowiązań, są sankcje to pilnuje ich wykonania.
@krissrusz: wolałbyś żeby byli kozakami jak 80 lat temu? ^^
Teraz jak gospodarstwa domowego mają cenę 65 groszy to dochodzi do paradoksu że za energię sprzedaną do sieci możesz dostać więcej, niż cena po jakiej ja kupujesz.
Edit szczegóły tutaj
https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/108307/od-jutra-ruszaja-rozliczenia-w-systemie-netbillingu
Oprócz tego poprawa efektywności energetycznej czyli oszczędzanie prądu przez wymianę urządzeń na bardziej energooszczędne, zmniejszenie zapotrzebowania itp.