Wpis z mikrobloga

#android

#a820 Mireczki jaki polecacie program do zabezpieczenia telefonu w przypadku zgubienia albo kradzieży. Zgubiłem raz HTC i nie chcę, żeby sytuacja się powtórzyła ponownie.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@znikajacypunkt: Avast anti theft

P.S. wiele osób wymienia cereberusa, ale nie wiem czy ma on opcję, aby po zgubieniu telefonu blokowało się połączenie USB, dzięki czemu trudniej przeflashować mu ROM przez osobę średnio ogarniętą. Avast ma wszystkie funkcje cereberusa i wydaje mi się bardziej dopracowany. Oczwiście wybierzesz lepsze dla siebie rozwiązanie i nie mówię, że cereberus jest gorszy - mówię, jakie jest moje zdanie ;)
  • Odpowiedz
@znikajacypunkt: avasta miałem przed cerberusem, ogólnie w porządku, ale nie ma takich możliwości, tzn. funkcji typu wykonanie zdjęcia, filmu, zrzutu ekranu itp.

no i przede wszystkim nie było opcji zainstalowania go z poziomu recovery co by przetrwał wipe (tak przynajmniej było z rok temu) @saymonek:
  • Odpowiedz
@przemek6085: Tak w ramach info, avast też ma tę funkcję (instalacja w recovery) także ciężko się go pozbyć ;) Zdjęcia i inne bajery niestety w wersji rozszerzonej (premium) ale ona nie jest znowu taka droga.

Sam z ciekawości zainstaluję cereberusa, ale w ramach "testów", być może mi podpasuje ;)
  • Odpowiedz