Wpis z mikrobloga

  • 1
@koloalu jasna sprawa :) poczytaj sobie o technikach wypieku w piekarniku, na kamieniu pod górna grzałką rozgrzaną do czerwoności. Efekty naprawdę są lepsze niż w tych piecykach kopułowych. Jedyny plus, to że wkręciłem się w pizzę właśnie przy tym piecyku :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kotlin: kamień już mam od dawna ale efekty marne, możesz podesłać jakąś spoko instrukcję?
No i czy nie rozwalę piekarnika w ten sposób?
  • Odpowiedz
  • 0
@koloalu coś w ten deseń: "grzeje na grill 300 stopni przy zamknietych drzwiczkach, pozniej drzwiczki otwieram jak dobije temperatura i blokuję korkiem, pozniej zamykam i otwieram tak ze 3 razy co 10 minut oczywiście z korkiem i znów zamykam. Jak mam już gotowy placek ze składnikami otwieram drzwiczki i czekam az grzałka zrobi się czerwona wtedy wrzucam pizze" Kamień oczywiście kilka cm pod grzałką, musisz go rozgrzać maksymalnie i pilnować żeby
  • Odpowiedz