Wpis z mikrobloga

@perfumowyswir mimo wszystko i tak ciężko brać na poważnie oczekiwania i pogłoski dotyczące polski, już pokazali nie raz jak to się do rpp i ich decyzji ma, jednak sama presja na NBP spowodowana działaniami innych krajów do mnie przemawia i choćby to że nawet jak podwyżki się skończą za miesiąc dwa albo rok, to zostaną one na jakiś czas a ja przez ten czas będę mieć spokój. Dodatkowo z równań przy planowaniu
@jfrost: tu się nie zgodzę do końca, bo jak stałe były w okolicach 4.5-5 to banki dość intensywnie wtedy dzwoniły z propozycją stałego. Było nawet pisane na wypoku. Nie pamiętam już szczegółów, ale była taka akcja.
@Apocotokomu: Zwykle oferta jest dostępna przez X dni, aby mieli czas przygotować aneks itd., więc jak coś ci dzisiaj obiecają to powinienneś takie dostać do podpisu i już po podwyżkach
@Apocotokomu: nie dzwonią bo mają stado takich jak Ty i ja, którzy przespali odpowiedni moment przejścia i dopiero się zgłaszają. Jaki masz bank?

@Dpdp w pko oferta jest ważna 14 dni, w tym czasie musiałem złożyć wniosek o aneks, po ok 10 dniach dostałem propozycję gotowego aneksu ważną miesiąc. Mogę sobie poczekać co glapa wymyśli w lipcu.