Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +241
Młoda się zapytała, dlaczego chmury podczas zachodu słońca są czerwone. Zrobiliśmy eksperyment.
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze

Guminator +79
źródło: animation (29)
Pobierz

#filozofia
czy to są dobre notatki na temat filozofii kartezjusza? Brakuje mi tam jakiegoś istotnego elementu, poza odrobiną braku ładu?
Muszę odpowiadać z historii filozofii, i "Filozofia Kartezjusza" to jedno z zagadnień
https://plato.stanford.edu/entries/descartes/
Chodzi o to co jest napisane przez "spisem treści" po 3 akapitach, czy o całość?
To co dałem w linku, to zbiór z wikipedii, i paru filmów z youtube które mają uczyć do matury z filozofii. Dasz radę na to rzucić okiem proszę?