Wpis z mikrobloga

• 44
Jaka gra lub gry wywarły na Tobie największe wrażenie i czułeś jak być przeskoczył o generację. (mile widziany komentarz)

Zaczynam: 1. Ridge Racer na PSX (to chyba w 1997 zagrałem u kolegi co miał rodziców w Belgii, Marko bosko to był realizm)

2. Driver 2 psx (zapamiętałem grafikę jak z GTA V, uznałem, że najbardziej realistyczny symulator miasta xD)

3. Assassin's Creed 2 (to było kombo, nowy tv LCD full HD 42 i kupiony Xbox 360. Do dziś uznaje , że nie wyszło dużo ładniejszych gier)

Bubsy3D - Jaka gra lub gry wywarły na Tobie największe wrażenie i czułeś jak być prze...

źródło: comment_1655963639mlTHvNzBdsREPpcJMah1A7.jpg

Pobierz
  • 111
  • Odpowiedz
@Bubsy3D: BeamNG Drive. Czasami odpalam inne gry wyścigowe i nie pojmuję jakie one są nierealistyczne, siemiężne, w ogóle w nich nie czuć wagi auta a zniszczenia to teksturki. To jest dla mnie ultimate sandbox i żadna gra nie daje ci takiej swobody jak w beamng
SzubiDubiDu - @Bubsy3D: BeamNG Drive. Czasami odpalam inne gry wyścigowe i nie pojmuj...
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Ale za jaką cenę (choć sam uwielbiam BeamNG. Drive). Potrzebujesz kompa z NASA by puścić więcej niż piętnaście samochodów naraz. Ponadto gry bardziej zręcznościowe mają sprawiać frajdę, a wielu nie widzi frajdy jak chcą się ścigać a nawet mały błąd prowadzi do kasacji auta jak w prawdziwym życiu. Ma to stanowić pewną odskocznie.
  • Odpowiedz
@Wilmore: @Bubsy3D: A co do pytania co do retro, to klasyki PS1 nie są mi obce, choćby ogrywane na emulatorze. To mimo wszystko wciąż znaczna część historii tego medium, która była obecna w wielu miejscach. Ale tu muszę przyznać, że dla mnie, wczesnego zoomera retro się nieco przesunęło i dla mnie Crysis już ląduje w zakładce #retrogaming
  • Odpowiedz
@jedlin12: Dirt miał bardzo fajny model jazdy, bardziej arcade'owy ale wymagał trochę czasu żeby do niego przywyknąć i ogarnąć, ale kiedy już się to udało to działa się magia. No i soundtrack również był świetny. Kiedyś ogrywałem demko 1 i bardzo mi się podobało, jednak zapomniałem o tej serii i powróciłem do niej właśnie za sprawą 2. Gra, która zestarzała się całkiem dobrze i nawet dzisiaj, w obliczu Forzy i
  • Odpowiedz
@jedlin12: mi zwykle wystarczają 2 auta, więcej niż 6 nie mam jak wykorzystać a i tak używam większą ilość aut tylko gry robię jakieś specjalne screenshoty. Nie wiem, mi beamng sprawia frajdę i nigdy się nie nudzę bo zawsze wymyślę coś nowego do przetestowania
  • Odpowiedz
@Wilmore: Ostatnio miałem okazję ogrywać DiRT 1 i niestety, ale nie umywa się do 2. Owszem więcej rajdów, ale trasy nieco bez wyrazu (nie licząc pikes peak), a co gorsza model jazdy jest jednym z gorszych w serii (co nie znaczy że zły). Auta zbyt kleją jak na rajdowe, nie czuć jak masa przesuwa się z jednej strony na drugą na zakrętach, a w DiRT 2 jest on prawie idealny.
  • Odpowiedz
@jedlin12: Pierwszy Crysis to niewątpliwie klasyka, ówczesny prawdziwy test benchmarkowy komputerów. W tamtych czasach mało kto spodziewał się, że da radę zrobić tak wyglądającą grę. Co do Dirta 2, to nadal część mojego top 3 jeśli chodzi o gry wyścigowe i chyba jedyna względnie nowa gra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bubsy3D:
1. Doom (ten z 1993). Szok kulturowy. Czlowiek dostal kosmicznie brutalna gre, gdzie krew lala sie po scianach. Z grafika prawie 3D :) To bylo cos niesamowitego. Przesiadka z platformowek na ten silnik doslownie rozwalala glowe.
2. Another World - platformowka zrealizowana w calosci przez jednego czlowieka. Muzyka na koncu do dzis jest w glowie. To bylo doswiadczenie emocjonalne.
3. Descent - to byl naprawde GIGA szok technologiczny gdyz
  • Odpowiedz
@Bubsy3D: Spider-man 3, jedna z pierwszych gier na PS3, akurat kupili mi rodzice pierwszy monitor LCD oraz słuchawki, wcześniej na monitorze CRT oraz głośnikach za 30 złotych grałem. Jeszcze mnie ominął poprzedni pajęczak, wiec dla mnie to był kosmos że dało się wylądować na ulicy i że bujanie się na sieci było takie zaawansowane. Graficznie też skok milowy względem pierwszej części nowej trylogii na podstawie kinówek Raimiego.

Kolejną taką grą
  • Odpowiedz
@Bubsy3D: A i jeszcze zapomniałbym o pierwszym The Crew. Wciąż pamiętam jak w 2014 brałem udział w open becie i zauroczyłem się, wydawałoby się, bezkresem USA, którego nie dało nawet Oahu w TDU.
  • Odpowiedz
@Bubsy3D: 1. skok to Driver2. Chłopy z Polyphopny wyciągnęli wszystko co mogli z szaraka. Potem dowalili do pieca tworząc wersję na gameboya. Jako gamedev teraz po latach jeszcze bardziej doceniam ich kunszt.
2. skok to GTA:SA. jak się wczytać jakie detale są w tej grze, np temperatura ciała spada po zabiciu, efekty na ekranie, otwarty 3D świat... no to tym bardziej przykro wobec tego co zrobili z remasterem. https://www.youtube.com/watch?v=0mbGEEoB8rY tu
  • Odpowiedz