Aktywne Wpisy
edenptlg +682

Amigoyamigo +67
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

#f1
źródło: comment_16559148655iplqA9l3srimgDvFUoRct.jpg
Pobierz@kolegaBob: nie jest, prawie każdy kto ma szczątkową wiedzę o zachodniej kulturze wie, że robi się mega smród gdy biali używają tego słowa.
trochę tak, trochę nie. Podwójny standard dotyczący używania obraźliwych słów określających rasę jest w jakimś stopniu zrozumiały bo kontekst ma znaczenie w używaniu słów a rasa mówiącego te słowa wpływa na kontekst. Nie miałbym jednak
Komentarz usunięty przez autora
@kolegaBob: On powiedział niqqer, co znaczy czarnuch, a nie nigga-m----n. Tego pierwszego nikt normalny nie używa, a już na pewno nie jako przecinka, trepie
Tu Dave z Ameryki wyjaśniał różnice
https://www.youtube.com/watch?v=7sZtcr2mRWQ
@Uciekinier__z__Polski: Z takimi tekstami to możesz w---------ć
@Bubbo: Jakby na streamie do konkretnej osoby tak powiedział to nie było by tematu. I zeby nie było, ja go nie bronie, uważam jedynie, że kara jest za surowa. Młody Estończyk na pewno rozumie różnicę między "Nigger", a "Nigga" i ich udział w kulturze USA.