Aktywne Wpisy
Spośród #niebieskiepaski plusujących ten wpis wybiorę jednego, który będzie mógł pójść ze mną na wesele jako osoba towarzysząca 15 sierpnia w #krakow. Warunek konieczny to wiek 23-30 lat.
#rozdajo
#rozdajo
MlCHAU +58
Mam w mieście sklep Biedronkę czynną prawie całą dobę, więc czasami jadę na nocne zakupy bez tłoku i kolejek. Dziś w nocy spędziłem na zakupach chyba z pół godziny bo kupowałem dużo rzeczy w tym zgrzewkę wody, jogurty Zott, Coca-Colę, filety z kurczaka bo akurat z indyka nie było i dużo innych rzeczy. Pełny koszyk, podjeżdżam do pani przy lodówkach i mówię: "Przepraszam czy mógłbym zapłacić w normalnej kasie?" zero reakcji pani
Przyszły upały, to noszę krótkie spodenki (zwykłe, do kolan, stonowane wzory). I co słyszę? Otóż:
- A ty co, na plażę?
- No, jak dyrektor zobaczy, to cię pogoni.
- A co jak będziesz chciał iść na halę? Nie pójdziesz tak przecież.
- I nikt nic ci nie mówi?
Jedyne kto komentuje te durne spodenki, to inni pracownicy i tylko faceci. Dyrektor ma biuro naprzeciwko mnie, a kierownik siedzi za mną. Nie zwracają uwagi. A ja wychodzę z założenia:
1) Nie mam narzuconego dress code, bo nie ma takiej potrzeby. Zresztą z większością spedytorów jestem na "ty".
2) Próbowałem być elegancikiem, ale czasem trzeba wejść na naczepę, kontener, samemu przenieść czy odebrać paczkę po 35 kg. Kilka tysięcy kroków w półbiegu. Gdzie tu komfort?
3) Skoro dziewuchy mogą się swobodnie przemieszczać i pracować w miniówkach, spódniczkach, sukienkach, szortach i spódnicach, i od 20 lat nikt im nie zwrócił uwagi, to tym bardziej nie widzę problemu.
Artykuły w internecie odradzają ten ubiór. Artykuły napisane przez... mężczyzn.
Panowie, co z wami? Gdzie równouprawnienie, skąd ten strach? Kiedy Polak postawi na swój komfort i przestanie zadowalać opinię publiczną?
#korposwiat #modameska #pracbaza
Krótkie spodenki w pracy biurowej
Jak Ci zabronią to dyskryminacja femboy'a i gadaj z HR.
Komentarz usunięty przez moderatora
Chłopaków w klasie raz w gimbazie zbeształ nauczyciel od historii, że w lecie przychodzimy w krótkich spodenkach i trzeba patrzeć na nieestetyczne owłosione giry, a w klasie wali spoconymi jajcami (sic! Dokładnie tak powiedział xd) Niestety, nie byłem w pozycji, w której mógłbym zasugerować mu umycie się od czasu do czasu, jeśli wali mu tutaj jajcami. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kolejny raz, to było rok temu,
@red7000:
Ta już się nie mogę doczekać ja za kilka lat taki pan będzie mnie obsługiwał w banku albo uczył moich dzieci.
Bo po co jest w sumie opinia publiczna, po co robić #!$%@?ę z logiki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@polemarchos: no ale oni te długie spodnie pewnie przez BHP noszą, więc o co #!$%@? im chodzi
@wojtoon: synek, kiedyś to było, chrum, chrum
@wojtoon: racja, pewnie jesteś też z tych co chcą obowiązkowej służby wojskowej, bo sami zmarnowali ponad rok na nią, co?
Brzmisz jak stary dziad, co kiedyś miał ciężko i myśli, ze wszyscy mają tak mieć teraz. Co,