Wpis z mikrobloga

@Czachaaa: @Baszari: ech, ja też uśredniam TUI i obecnie to moja największa inwestycja. Przekroczyłem swoje limity utrzymania dywersyfikacji :-(
Jednak wierzę w tą spółkę. Nie widzę żadnych nietypowych dla całej branży wiadomości. Więc idą po prostu z rynkiem.
Państwo niemieckie wykupiło pakiet (cholera, a jeśli to niemiecki Sasin?) więc będą wspierać.
Jedynie co mi się nie podoba to rozwodnienie akcji dodatkowymi emisjami.
  • Odpowiedz
@Akman a to słyszałem, dzięki ;)

od kiedy usredniasz? ja miałem kiedys szczęście, bo praktycznie na górce sprzedałem z 60/70% zysku bo potrzebowałem gotówki i teraz cena mnie nosi, wiem, że to raczej inwestycja na lata i korci mnie, żeby regularnie dokupywać i zobaczyć co z tego będzie.
A już w ogóle jakby kiedyś wróciło do kursu powyżej 10eur :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Czachaaa plan jest taki że ludzie zaraz będą harować cały miesiąc żeby opłacić mieszkanie/ratę i mieć co wsadzić do gara. Wiem że ludzie są zmęczeni po pandemi ale nie widzę tego żeby mieli extra kasę na wycieczki :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Czachaaa mem bardziej pasuje do orlena, co się nim tu ludzie jarają. niby zarabia krocie a tak na prawdę to państwowy moloch który obetnie marzę przed wyborami a te zyski to i tak jakoś wyprowadza do budżetu :)
  • Odpowiedz
jaka średnia ? U mnie troszke ponad 3 euro ale horyzont mam daleki

@Gawol_1: u mnie 3,3 i ... ustawiłem koszyk na kolejną porcję :-) uśredniam dalej.
  • Odpowiedz