Wpis z mikrobloga

@rolnik_wykopowy: Serio tak mało ogarnięty jesteś? Sobie wygoogluj frazę "spadek upraw w Polsce" albo coś podobnego! Już to wcześniej pisałem - idź(cie) na wieś i sobie zobacz(cie) jak wygląda ziemia uprawna. To jest POPIÓŁ! Nie mieszkam na wsi, ale często różne wsie odwiedzam. Są takie, na których nikt już niczego nie uprawia, bo po prostu nie ma wody. Studnie są suche! Ledwo dla ludzi wystarcza, a co dopiero na pola
  • Odpowiedz
@PanPrezes_PL: ciekawe k---a gdzie, wszędzie w moich okolicach od lat jest tak samo, nie podawaj pojedynczych przykladow jako przykład bo to nie ma sensu.

@mmm00mmm: może dlatego, że odkąd żyjemy każdy o tej suszy krzyczy nawet jeśli nie miał do tego podstaw?
  • Odpowiedz
@PanPrezes_PL: co ty mi tu p--------z o naukowcach, pytałem cie o te plaże ktore sie powiekszaja na mazurach, całe zycie tu mieszkam wiec chyba widze na wlasne oczy że wynalazles przyklad paru miejsc i probujesz z tego zrobic dowod.
  • Odpowiedz
@Pieskor: Marne szanse, że przetłumaczysz @GrochenMochen:
Mając nawet mgliste pojęcie o fizyce można sobie spróbować uświadomić jak nawet pozorna, niewielka zmiana średniej temperatury o 1 st. C może wpłynąć na klimat. 1 st. C w szklance wody, a jeden st. w całej ziemskiej atmosferze to spora różnica. To jest ogromna ilość energii. Ile jej trzeba żeby ogrzać masy powietrza, oceany tak, żeby średnią podbić i 1 st. Pomijając
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@saczuser: dopóki ludzie na własne oczy nie zobaczą świata w 2050 roku to nie uwierzą. Nie bez powodu mamy dzisiaj tyle fanów teorii spiskowych i przeciwników szczepienia się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz