Aktywne Wpisy

ibleedforyou +38
Już 21 alertów z ostatnich 5 miesięcy xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
pieknylowca +49
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000004115
Pobierz

Czy ja, jako poszkodowany, zgłaszam się do naszego UFG, czy do Ukraińskiego odpowiednika UFG? I czy taki ukraiński UFG mnie czasami nie zleje podając jako pretekst wojnę?
#prawo #motoryzacja #ubezpieczenia #ukraina #ruchdrogowy #kiciochpyta
Nie no, ja tylko pytam - bez osądzania.
Widać że za ruble to nawet auta nie masz … zgodnie z polskim prawem auta zarejestrowane poza ue muszą mieć tzw zieloną kartę … wygooglaj sobie co to jest ;))
A dla obywateli ukrainy w ten trudny czas z pomocą przyszły 3 towarzystwa ubezpieczeniowe:
„… Branża ubezpieczeniowa niesie pomoc obywatelom Ukrainy
Ubezpieczenie graniczne na 30 dni dla osób wjeżdżających z Ukrainy są bezpłatne. Oferują je
@wladdan: Nie doczytałeś pytania - hipotetyczny Pan Ukrainiec nie ma zielonej karty ani OC. Co dalej?
tak bylo w stop drogówka jakos tak
Jeżeli kierowca nie ma ważnego ubezpieczenia OC, szkodę należy zgłosić Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu za pośrednictwem dowolnego zakładu ubezpieczeń prowadzącego działalność w zakresie komunikacyjnego ubezpieczenia OC ppm. W razie pytań lub wątpliwości należy kontaktować się z Polskim Biurem Ubezpieczycieli Komunikacyjnych, które zajmuje się m.in. organizowaniem likwidacji lub bezpośrednią likwidacją szkód spowodowanych w Polsce przez posiadaczy pojazdów mechanicznych zarejestrowanych za granicą.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/ukrainski-kierowca-i-ubezpieczenie-kolizja-drogowa-co-robic-gdzie-sie-zglosic/pth3xzc
No, co się dzieje jak nieubezpieczony spowoduje wypadek, hm? Znamy przepisy? Mamy OC? Umiemy czytać stronę UFG?