Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +387
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +410
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

#csharp #programowanie
var x = db.Entity.Where(x => x.Costam).Select(x => ).FirstOrDefault()EF wtedy wygeneruje selecta wykorzystującego tylko kolumny, które w Select() bezpośrednio wywołasz. Nie znam sposobu, żeby wyciągnąć wszystko oprócz pojedycznego property
https://docs.microsoft.com/en-us/ef/core/querying/related-data/lazy
Plus tych encji mam około 500 na raz do update.
A może w ten sposób? Jeżeli nie chcesz udostępniać wszystkich pól w konstruktorze lub/i setterach to można zrobić builder jako
nested class.public static IQueryable WithoutByteArray(this IQueryable source)=> source.Select(b =>
Jak trackujesz zmiany to możesz rozbić jedną tabelę na dwie encje: obie encje muszą mieć ID takiego samego typu i wskazywać na te samą tabelę