Aktywne Wpisy

Soothsayer +108
Bydgoszcz dzień dwudziesty piąty, czuję, że finał jest coraz bliżej, finałowa konfrontacja ze starym. Nie da się współpracować z człowiekiem, którego jedynym sensem życia jest narzekanie na wszystko, popełniłem błąd wyciągając do niego pomocną dłoń, źle zinterpretowałem jego narzekanie, nie chodzi o to, żeby rozwiązać problem tylko żeby mieć na co narzekać, w momencie kiedy ja rozwiązuje jego problem to staję się jego wrogiem bo zabieram mu sens życia czyli powód do
źródło: d9ebd71f-8870-4bc3-b8d9-3cd5b2664591
Pobierz
GangKobry +86

Nie ogarniam za bardzo tego całego kubernetesa .
Ale widzę, że jest serwis który powinien się grzać (pobiera wiadomości z kolejki) . Ilość rośnie a te cały czas ma te same wartosci pamięci i cpu .
Może mi ktoś powiedzieć jak te magiczne liczby się przelicza na normalne cpu i mb , i czy on czasem nie powinien z automatu dostać większych zasobów skoro load się zwiększył ?
#programowanie #devops #kubernetes #k8s
źródło: comment_1654787472A1ndLfNhSSLIySe0h1fhvn.jpg
Pobierzźródło: comment_1654787863kiTSUFkmdX61gxPuWu20Cf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Generalnie sam do konca nie wiem bo w spadku, ale z grubsza pobiera message z kolejki . Dodaje pola i zapisuje do bazy sql server.
Przenieśli to do aws'a bo się łatwo skaluje ale działa wolniej niż jako serwis windowsowy.
Aktualnie chodzi 5 instancji i nie radza sobie z pobieraniem wiadomosci z kolejki . A po zasobach
źródło: comment_1654788720GQoxkfKaZihoCckgbjLBWi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora