Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: Bez problemu można to zrobić. Bawiłem się też jak w programie apollo że rakietę zostawiałem na orbicie i później po starcie z księżyca łączyłem się z nią i wracałem na ziemie.
  • Odpowiedz
@Khaine: no to połącz dwie rakiety na orbicie ziemi, wyślij na orbitę księżyca, odłącz lądownik, wyląduj, zbierz dane, wróć na orbitę księżyca, połącz dwie rakiety raz jeszcze i wróć na ziemię.

@mrmydlo byłeś 37 sekund szybszy :) misja apollo jest bardzo dobrym kompendium wiedzy lotów kosmicznych.
  • Odpowiedz
@mmichalus: Ta tabelka przewinęła się już kiedyś przez Wykop i drugi raz się już zastanawiam nad rozwijaniem prędkości 2250 m/s na wysokości 32 tys metrów. Do wyrobienia orbity to jest kompletnie nieopłacalne przecież.
  • Odpowiedz
@Khaine: To żeś o-----ł :D Mniej zbiorników na paliwo stałe, więcej na płynne :)

Nie leć prosto w górę, na 10 tys km skręcaj na 90 stopni, tak żeby zrobić orbitę mniej więcej na 100 km nad Kerbinem. Stąd zabieraj się do dalszej drogi.

A statki łączysz na orbicie przy pomocy doków.
  • Odpowiedz
@Khaine: ojej, ojej.. Tak to sie zajedziesz a nie dolecisz na księżyc. Wejdź najpierw na orbitę Kerbinu, a potem użyj nodów żeby znaleźć dogodny moment na manewr Hohmanna, czy jak się to nazywa.
  • Odpowiedz
@88mph: Te płynne mnie praktycznie do góry nie podnoszą, bo są za słabe. Tylko te wielkie na paliwo stałe mają wystarczające p-----------e aby to urwać od ziemi i odpowiednio wstępnie rozpędzić.
  • Odpowiedz
@Khaine: Nie prowokuj mnie, żebym nagrał poradnik jak dostać się na księżyc :D

Co prawda nie masz jeszcze możliwości korzystania z tego zbiornika, który poniekąd zresztą został użyty na wyrost, ale daje pogląd na to jak dostać się na orbitę od strony mechaniki:
88mph - @Khaine: Nie prowokuj mnie, żebym nagrał poradnik jak dostać się na księżyc :...
  • Odpowiedz
@88mph: Ee no, dolecieć to banał. Tylko jeszcze musi mi energii starczyć aby powysyłać wszystko. A co dalej? Na czym farmić punkty? Lądowałem już na badlandach, antarktydzie, grasslandach, w górach i zbierałem dane z lądowiska. Już nie bardzo mam gdzie na Kerbinie zbierać.
  • Odpowiedz