Wpis z mikrobloga

Ja nie wiem czy to wszyscy tak robią, czy tylko rozowe paski mają cos takiego "bezwzglednego" w genetyce

Jak ja np. jak z kims pisze, to nigdy tak z nienacka nie przestaje komus odpisywac, bo nie chce sprawiac drugiej osobie przykrosci, czy jakby to powiedzieć - po prostu mam swiadomosc, ze to c-----e.

A pisząc z rozowymi, nieraz jest tak, że wydaje ze wszystko spoko i np. 2 wiadomosci wczesniej śmeiszki heheszki, a tu nagle 2 wiadomosci pozniej przestaje calkowicie odpisywać i niewiadomo o co chodzi.

To czeste sytuacje. Dla mnie nie do pomyslenia cos takiego robic. Nawet jak sie zdarzy, ze przestaje mi sie ktos podobac, to tez nigdy chamsko nie ucinalem kontaktu. Jak juz to odpisuje z mniejszym zaangazowaniem i kontakt sam sie wygasza.
Ostatnio np. z jedną tinderówką przeszedlem na telegram, gdzie wyslala mi inne zdjecie niz to co bylo na tinderze i wygladala na nich gorzej - na tyle ze juz raczje bym jej nie chciał. Typowa rozowa pewnie od razu rpzestałaby mi odpisywac albo jeszcze dala blokade. Ale ja jakos sobie nie wyobrazam czegos takiego robić, bo od razu mam w głowie jakby ona sie mogła poczuć -

Tyle sie mowi ze to niby chlopy traktują przedmiotowo baby, a mnie sie wydaje ze jest na odwrót.

#tinder #podrywajzwykopem
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: ja jako różowa samo często jestem zlewana, rozmawiam z kimś i nagle muszę czekać 10 minut na głupia, krótką odpowiedź i nie ma reguły czy to kobieta czy mężczyzna. Osobiście jak tylko dostanę wiadomość w trakcie rozmowy to odpisuję, chyba że jest to sprawa do obmyślenia/zaplanowania lub po prostu coś się wydarzyło że muszę przerwać to wtedy pisze że odpisze za jakiś czas
  • Odpowiedz
rozmawiam z kimś i nagle muszę czekać 10 minut na głupia, krótką odpowiedź

@Pierona: Nie no, cos takiego to raczej normalne. Z tej krotkiej odpowiedzi robią sie kolejne odpowiedzi i to zabiera czas, a zawsze mozna miec cos innego do robienia miedzyczasie. Mnie chodzi o calkowite zlwewanie albo ewentulnie odpowiadanie za 2 dni
  • Odpowiedz
@essos: jak kiedyś jeszcze siedziałem na tinderze, to po jakimś czasie sam zacząłem tak robić. jest super rozmowa, i nagle celowo nie odpisywałem przez kilka dni. niech myśli, że robię jakieś dynamiczne rzeczy, skacze że spadochronu za granica czy coś i jestem zbyt zajęty, żeby w ogóle gadac z tak nudną cipą. a w rzeczywistości grałem w lola czy tam przegrywałem na wykopie
  • Odpowiedz
@essos: właśnie p------e to jest, jednego dnia się zajebiście klei rozmowa, foteczki, serduszka, poruszane dość prywatne sprawy, piszemy tak 3 dni z rzędu, robimy dzień przerwy, a na następny dzień nagle c--j koniec, odpisywanie z łaski

nie wiem czy one potrafią tak w ciągu jednego jednego/dwóch dni ogarnąć już sobie kolejnego typa czy ki c--j
  • Odpowiedz
jak kiedyś jeszcze siedziałem na tinderze, to po jakimś czasie sam zacząłem tak robić. jest super rozmowa, i nagle celowo nie odpisywałem przez kilka dni. niech myśli, że robię jakieś dynamiczne rzeczy, skacze że spadochronu za granica czy coś i jestem zbyt zajęty, żeby w ogóle gadac z tak nudną cipą. a w rzeczywistości grałem w lola czy tam przegrywałem na wykopie

@powodzenia: A jak wracałeś do rozmowy, to były
  • Odpowiedz
@essos: Podtrzymywanie kontaktu z kimś, kto nam się nie podoba zawsze może jednak grozić kontaktem seksualnym, a co za tym idzie zapłodnieniem. Dla Ciebie jako faceta zalać brzydką babę to niewielki problem, w sensie biologicznym. Natomiast dla laski wpaść z kimś nieodpowiednim, to utrata zdolności rozrodczych na minimum rok. Dlatego one tak ostro ucinają kontakty ze słabymi samcami okraszając to jeszcze dużą dawką pogardy
  • Odpowiedz
@essos: każdy na początku próbuje się pokazać z najlepszej strony. Bezpośrednio w związkach nazywa się to "honeymoon phase", ale ludzkie zachowanie jest podobne nawet w momencie, kiedy nie jest się w związku, a rozmawia z potencjalnym partnerem/partnerką.

nie wypada tak nagle przerywac

Miras XD w------e mam w to co wypada. Proszę nie narzucać mi swoich norm etycznych (°°
  • Odpowiedz
@Oknonapodworze: no nie do końca zrozumiałam kontent. Osobiście nie korzystam z tindera i innych tego typu stron więc ciężko mi ocenić. Ale opisałam tu sytuację w środku rozmowy często ważnej gdzie potrzebujesz szybkiej odpowiedzi, a ludzie odpisują po długim czasie gdzie często już jest za późno
  • Odpowiedz
: każdy na początku próbuje się pokazać z najlepszej strony. Bezpośrednio w związkach nazywa się to "honeymoon phase", ale ludzkie zachowanie jest podobne nawet w momencie, kiedy nie jest się w związku, a rozmawia z potencjalnym partnerem/partnerką.

@ItsyBitsyPajonk: Kurła co to google pokazuje

Ale nie rozumiem jaki to ma związek z "bezpruderyjnym" zrywaniem kontaktu bez słowa. Mogl bys im chociaz napsiac, ze jednak ci sie nie podoba bo coś
essos - > : każdy na początku próbuje się pokazać z najlepszej strony. Bezpośrednio w...

źródło: comment_1654173192rJaYaw48vaJN3ABRqoyLK9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz