Wpis z mikrobloga

@kaef_v2: No ułatwił sobie i na minutę postawił samochód, bo zazwyczaj takie dostawy trwają krótko. Lodóweczka podjechała z dostawami na szybko i sobie odjedzie. Nie widzę problemu, bo wiem jakim wąskim syfem jest akurat ta droga, bo często tam przechodzę i nie jest to najlepsze miejsce dla dostawczaków, a jakoś trzeba jednak dostarczyć.

Każdy z takich kartonów może troszkę ważyć, ale to zależy od tego co jest na fakturce. Jeździ
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@kaef_v2: elegancko zaparkował. Też bym tak zrobił jak bym jeździł z dostawą. A tobie jak to przeszkadza to trzeba było nieść towar 40m a Pan kierowca by sobie szluga zapalił czy na wykop wpadł poczytać.
  • Odpowiedz
  • 18
@Leel00: pracuję fizycznie. tylko nie wiem, co to wnosi do sytuacji? Czy pracujący fizycznie mogą łamać przepisy ruchu drogowego?
  • Odpowiedz
  • 13
@ZuluScout: powiedz to matce z dzieckiem w wózku, która się spieszy na tramwaj na przystanek 50m dalej. Albo babci o kulach, która musi przejść po dziurawym bruku na drugą stronę ulicy, bo święta krowa dostaw musi sobie ułatwić życie, a innym utrudniać.
  • Odpowiedz
@kaef_v2: To nawet nie jest ruchliwa ulica człowieku xDD

POKAŻ MI KOLEGO DROGI GDZIE MOŻE SIĘ USTAWIĆ TYM DOSTAWCZAKIEM NA GDAŃSKIEJ/POMORSKIEJ, BO WSZĘDZIE ZAPARKOWANE SAMOCHODY I JEDYNE SENSOWNE MIEJSCE TO WŁAŚNIE TE, KTÓRE WYBRAŁ.

Czekam na sensowną odpowiedź i opinię eksperta, bo widocznie masz spore pojęcie o tej ulicy i w ogóle byś wiedział gdzie zaparkować.

Może jeszcze przed wjazdem na pomorską miał zaparkować i iść 200+ metrów z dostawą
  • Odpowiedz
@ZuluScout: powiedz to matce z dzieckiem w wózku, która się spieszy na tramwaj na przystanek 50m dalej. Albo babci o kulach, która musi przejść po dziurawym bruku na drugą stronę ulicy, bo święta krowa dostaw musi sobie ułatwić życie, a innym utrudniać.

@kaef_v2: IMO powodów przez które ktoś musi przejść na drugą stronę/iść chodnikiem, mogło być multum. Nie tylko źle parkujący dostawca, co jeżeli ten odcinek chodnika byłby 'przepisowo' zablokowany? Matka z dzieckiem w wózku czy starsza kobieta o kulach ma rozpłakać się i rozłożyć ręce?

PS:
Śmieszy mnie trochę ten argument z tego powodu, że jak pisałem tutaj, że prawie nigdy nie parkuje nieprzepisowo - ale zdarzyło mi się np. na 3 minuty zatrzymać na zakazie, bo wiozłem schorowaną babcie do lekarza xD, to mnie tutaj ludzie twojego pokroju (obrońcy prawa, walczący z samochodziarzami) prawie linczowali, bo nie ma wyjątków do złego parkowania. Wtedy już martwienie się od starszą babcie o kulach, która ledwo zipie - nie wchodzi w grę,
  • Odpowiedz
@Leel00: @Singu__: to niech zmienią pracę, albo kupią sobie wózek, a nie kosztem innych uprawiają wygodnictwo
@goferek: jeden taki mi powiedział że "nie chce blokować innym". spojrzałem na niego i powiedziałem że przecież teraz nikomu nie blokujesz - stał na przejściu dla pieszych xDDD
@ZuluScout to niech blokuje jezdnie innym autom może co? skoro to nie problem i na minutkę tylko? niech chociaż "swoim" utrudnia
  • Odpowiedz
  • 3
@mateopoznan: misiu ale on tam nie stoi 2 godz ( ͡° ͜ʖ ͡°) cyk towarek i jazda dalej. A jak ty czujesz więź do pieszych to na drugi raz pomóż mu nosić towar te 40 czy 240 metrów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mateopoznan: Brzmi jak dobry plan. Najwyżej zatoruje wąski kawałek drogi losowemu autu, które może sobie przejeżdżać.

Chociaż sprawdź sobie satelitarną jak wygląda ta ulica i dlaczego tak się ustawił. Mówisz o empatii do pieszych i w tym samym momencie szczekasz jak rasowy kundel, że ktoś śmiał zaparkować w takim miejscu, a nie innym WYKONUJĄC swoją PRACĘ w najszybszy i najefektywniejszy sposób.

Insta czarno, bo niezły z Ciebie dzban xDD
  • Odpowiedz