Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +216
Trias +579
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
16 maja 2022, gdy tylko skończył 18 lat, poszedł i legalnie kupił karabin AR15. 8 dni po swoich urodzinach zorganizował masakrę w szkole, gdzie zabił 21 osób.
To tyle w temacie, że "ograniczenia nie działają" i "jak psychol chce kupić b--ń to kupi nielegalnie".
https://www.insider.com/officials-uvalde-gunmans-sister-refused-buy-him-firearms-in-2021-2022-5
#bron #prawackalogika #bekazprawakow #neuropa #4konserwy
@Metzger3: ty tak serio w to wierzysz? Najlepiej pokazał to wjazd na Kapitol jak łatwo ludzi zmanipulować, nie trzeba im do tego odbierać broni
@rzep: W Polsce każdy 18 latek może kupić sobie czarnoprochowca który skutecznie r---------i 6 osób i jakoś nie słychać o tym żeby Polacy robili sobie strzelaniny jak z westernów na ulicach.
Co innego, że ten cel jako szkoła może mieć coś na rzeczy pod kątem gnębienia tego nastolatka w tej właśnie szkole. Taki
W ostatnich tygodniach strzelano z CP do policji na Śródce w Poznaniu, w Gorzewie w Wielkopolsce i ostatnio jakiś facet którego odwiedziło pogotowi w Poznaniu wyciągnął na policjantów rewolwer CP.
czyli używał legalnej broni xD
@b_is_for_beretta: prawo uchwalone w 1791 roku gdzie wyćwiczony i doświadczony strzelec był w stanie z ówczesnej broni oddać maksymalnie dwa strzały w ciągu minuty. Dlatego dzisiaj można kupić Ar-15 którym można wystrzelić 70 naboi w minutę, a po lekkich modyfikacjach karabinu można wystrzelić 700 naboi w ciągu minuty. MMMMMerica!!!!!
I niezmienione od tego 1791 roku. Jak już chcecie dyskutować o tych strzelaninach to może warto by było zacząć od tego, dlaczego w ogóle ludzie chcą je popełniać? Co sprawia że ktoś ma ochotę zamordować dzieciaki w szkole podstawowej? Sam fakt swobodnego dostępu do broni? Czy może kryje się za tym coś zupełnie innego?
@FaterAnona: bullyingu nie ma w Polsce? Kultura
@Tajgeree17: a no faktycznie - można nawet 900 na minutę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@janusz-kopyto: idąc tym tokiem rozumowania to w ogóle nie warto zamykać drzwi od domu, bo jak ktoś się uprze to i tak się włamie i okradnie XDD
@rzep: jestem przeciwnikiem swobodnego dostępu do broni, ale jeden przypadek w połączeniu z "i to tyle w temacie" pokazuje, że nie umiesz dyskutować i manipulujesz
Racjonalny dostęp do broni palnej, jest czymś normalnym, ponieważ istnieje spora grupa osob interesujących się bronią, strzelectwem, a część osób polega na broni palnej w kwestiach swojego bezpieczeństwa i nie ma w tym nic złego.